Valve, Steam Puanları Sistemini Başlattı

Puanlarla incik boncuk alabileceğiz

Steam'in yaz indirimleri dün akşam başladı ve bu sefer hangi mini Steam oyunuyla karşılaşacağız diye baktığımızda karşımızda Steam Puanlarını gördük. Steam Puanları bu indirim dönemine özel değil, artık Steam'in kalıcı bir parçası.

Belki ileride farklı şekillerde puan toplamak mümkün olabilir ama şimdilik puan kazanmanın tek yolu Steam mağazasında harcama yapmak. Topladığımız puanları profilimizi ve sohbetlerimizi özelleştirecek öğeler satın almak için kullanabileceğiz. Satılan öğeler arasında hareketli avatarlar, çerçeveler, arka planlar, rozetler ve sohbet öğeleri bulunuyor.

Bildiğiniz gibi şimdiye kadar arka plan veya ifade kazanmanın tek yolu rozet işlemekti ve bunda da rasgele bir arka plan veya ifade kazanıyorduk. Steam Puanları sayesinde bunları doğrudan satın alabileceğiz ve oyunlardan düşebilen tüm arka plan ve ifadeler mağazada satışa sunulmuş durumda. Bu da işin içindeki rasgeleliği kaldırmış ama sanki diğer türlüsü daha keyifliydi diye düşünmeden de edemiyorum.

Açıklanan sisteme göre her 1 liralık harcama size 14 puan kazandıracak. Hareketli avatarlar 3000 puan, arka planların fiyatı 500 puan, ifadeler ise 100 puan. Yani bu şekilde düşünürsek avatarlar için 210 lira, arka planlar için 35, ifadeler için 7 liralık harcama yapmak gerekiyor.

Sistemin global fiyatlarına bakınca 1$ karşılığında 100 puan kazanıldığı görülüyor. Yani Steam yerel fiyatlandırmayı burada dikkate almamış ve 1$ karşılığını 7 lira olarak belirlemiş. Bu da yerel fiyatlarla satılan oyunların satın alımlarında pek puan kazanamayacağız anlamına geliyor :)

Sistem herhalde zaman içinde değişime uğrayacaktır, belki farklı puan kazanma yolları da eklenir. Hatta belki ileride puanlarla indirim kuponları vs de satın alabiliriz, belli mi olur.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum