Valve'ın El Konsolu Ortaya Çıktı: Steam Deck!

Taşınabilir oyun bilgisayarı

Steam'in duyurmasını uzun zamandır beklediğimiz el konsolu nihayet tanıtıldı. Steam Deck ismindeki konsol 7 inç dokunmatik ekrana sahip ve Valve bu konsolun en yeni AAA oyunları oynatabileceğini söylüyor.

Cihaz işletim sistemi olarak SteamOS'un yeni versiyonunu kullanıyor ki bu da aslında Linux tabanlı bir sistem. Ama Steam Deck elbette Linux oyunlarıyla sınırlı kalmayacak, aksi halde zaten pek bir cazibesi olmazdı.

Steam Deck'in belki de en önemli özelliklerinden biri monitöre ve diğer aksesuarlara bağlayarak normal bir PC gibi de kullanabilecek olmanız. Valve "ister nette dolaşın, ister video izleyin, hatta diğer oyun mağazalarını kurun" diyor. Daha en baştan homebrewa açık bir el konsolu fikri oldukça cazip.

Cihazın teknik özellikleri şöyle:

  • CPU: AMD Zen 2 4c/8t, 2.4-3.5GHz (448 GFlops'a kadar)
  • GPU: 8 RDNA 2 CUs, 1.0-1.6GHz (1.6 TFlops'a kadar)
  • RAM: 16 GB
  • Depolama: 64GB, 256GB, 529GB versiyonları mevcut
  • Ekran: 7", 1280x800 (16:10), 60Hz LCD dokunmatik ekran
  • Ses: 3.5mm stereo girişi, çift mikrofon, çok kanallı USB-C/Bluetooth çıkışı
  • Kontroller: Kapasitif dokunma özellikli iki analog kol, D-pad, aksiyon düğmeleri, analog tetikler, komut atanabilen çeşitli düğmeler
  • Trackpad: İki trackpad

Cihazın pil ömrü konusunda bazı soru işaretleri mevcut tabii. İyimser tahminle hafif kullanımda 8 saatlik bir pil ömründen bahsediliyor, bu da cihazın uzun yolculuklarda mutlaka ekstra şarja ihtiyaç duyacağı anlamına gelir. Hele sistemi zorlayan oyunlarda bu sürenin iki saate kadar düşmesi bekleniyor.

Steam Deck'in 64 GB versiyonu 400$, 256 GB versiyonu 529$ ve 512 GB versiyonu 649$'a satılacak. Pahalı modeller yalnızca daha geniş değil, daha hızlı depolamaya da sahip. 256 GB ve 512 GB modeller NVMe SSD kullanacak, her üç modelde de micro SD kart desteği de yer alıyor.

Cihaz hakkında ayrıntılı bilgileri web sayfasından alabilirsiniz.

YORUMLAR
Atlas Estrella
16 Temmuz 2021 19:44

Ama olmadı ki şimdi! Ben 15 yaşındayken verecektiniz bana bunu!

Parolamı Unuttum