Valve'ın Washington'daki Ofisini Soyan Hırsız Yakalandı

Hırsızın 40.000$ değerinde ekipman çaldığı söyleniyor.

Valve'ın Washington Bellvue'de bulunan ofisinden 40.000 dolarlık ekipman ve oyun çalındı. Suçüstü yakalanan 32 yaşındaki hırsız Shaw Shaputis'in aynı ofise birden çok kez girdiği belirlendi. Shaputis, daha önce işlediği suçları da göz önünde bulundurularak uzun süreli bir hapis cezası alacak.

Valve, yerel polislere Eylül ayından beri hırsızlık raporları göndermiş. Öte yandan yerel haber kanalı olan KIRO 7'nin paylaştığı bilgilere göre Shaputis'in ofislere ilk girişi 2018 yılının Haziran ayında olmuş. Polis raporlarına göre hırsız, en az dört ya da beş kez ofise girerek çöp kutusunu malzemeler ile doldurmuş ve kaçmış.


İşin komik tarafı ise Shaputis'in elindeki çalıntı malları yerel GameStop bayisine satarken yakalanması olmuş. Kameralara yakalanan hırsız, daha önce bir FedEx kamyonu çaldığı için de tutuklanmış. Bu hafta içerisinde yargılanması beklenen Shaputis, daha önce işlediği suçları da göz önüne alınarak yargılanacak.

Bu arada, Shaputis'in çaldığı eşyalar arasında Valve'ın gizli bilgiler barındırdığı bilgisayarlar da bulunuyormuş..

 

YORUMLAR
Anravs
9 Ekim 2019 12:40

"Bu arada, Shaputis'in çaldığı eşyalar arasında Valve'ın gizli bilgiler barındırdığı bilgisayarlar da bulunuyormuş.."

Demek Half-Life 3'ü çalmayı başardın ama halkla paylaşmadın ha? Vicdansız herif...

Decypher
Anravs
9 Ekim 2019 13:07

Bir anda ortaya kaynak kodları falan çıksa nasıl efsane olurdu :)

Anravs
Decypher
9 Ekim 2019 15:07

Öyle bir şey olsa adam oyun camiasında birden ilahlaşırdı. Millet mahkemeyi basar, hapse girmesini engellemeye çalışırdı.


Parolamı Unuttum