Denis Villenueve, Warner Bros İçin Dune Dizisi Çekecek

Hele bir filmi izleseydik...

Yayın servisleri çağımızın en önemli eğlence kaynaklarından birisi, çok fazla şirket yayın servislerine yönelmiş durumda, bu servisleri ayakta tutabilmek için de oldukça fazla ve kaliteli sayıda özel içerik üretmek gerekiyor. Disney'in bu konuda Star Wars ve Marvel gibi kozları var, Amazon, Lord of the Rings dizisine hazırlanıyor, Netflix'in ise devasa bir kütüphanesi var. Warner Bros.'un yayın servisi olan WarnerMedia da geride kalmamak için kütüphanesini geliştirmeye hazırlanıyor. 

2020 yılında yeni bir Dune filmi vizyona girecek, filmin dağıtıcısı ise Warner Bros. şirketi. Görünüşe göre WB, filmden oldukça umutlu ve daha fazla Dune işi istiyor. Filmin de yönetmenliğini yapan Denis Villenueve ile bir de Dune dizisi için anlaşan Warner Bros. dizinin adını da açıklamış: Dune: The Sisterhood.

Villenueve dizinin ilk bölümünü yönetecek. Jon Spaihts ise senaryoyu yazacak. Spaihts ve Villenueve ikilisi filmin de senaryosunu oluşturmuşlardı. Görünüşe göre Dune'un yeni dönemi bu ikiliye emanet. 


Dune evreninde yer alan, kadınlardan oluşan gizli bir topluluk olan The Bene Gesserit'i konu alacak olan dizi, Dune Evreni içerisinde önemli bir yere sahip. Diziyle ilgili açıklamalarda bulunan  Denis Villeneuve, "The Bene Gesserit bana her zaman büyüleyici gelmiştir. Oldukça güçlü bir kadın örgütünün hikayesini anlatacak bir dizi çekmek sadece ilgi çekici ve bağlayıcı değil aynı zamanda televizyon dizileri içinde dinamik bir yapım olacak." diyerek Dune'ün bu ilginç tarafını anlatan bir yapımda yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Dune ile ilgili daha önce de dizi çalışmaları yapılmıştı. 2000 yılında Syfy'de yayınlanan üç bölümlük bir mini dizinin yanı sıra 2003 yılında yine Syfy üzerinden yayınlanan "Children of Dune" dizisini de izlemiştik. Denis Villeneuve tarafından yeniden çekilecek olan Dune filminin 20 Kasım 2020'de vizyona girmesi bekleniyor, The Sisterhood dizisinin ise yayın tarihi henüz belli değil. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum