Watchmen Dizisinin Yapımcısı, Diziyle ilgili Açıklamalarda Bulundu

Tüm gözler üzerinizde, aman dikkat

Alan Moore ve Dave Gibbons tarafından yaratılan efsane çizgi roman serisi Watchmen, HBO bünyesinde yeni bir diziyle karşımıza çıkacak. Dizi geçtiği dönem, karakterleri, atmosferi ve gizemleriyle şimdiden büyük bir ilgi toplamayı başardı. Çizgi romanın bittiği noktadan sonrayı ele alacak olan diziyle ilgili yapımcı ve yürütücü Damon Lindelöf açıklamalarda bulundu. 

TV Insider'a konuşan Lindelöf, "Ben bu dünyaya yaratmıyorum, ben zaten yaratılmış bir dünyaya bir şeyler ekliyorum. Benim tüm yapabileceğim Watchmen'in ruhuna uygun işler yapmak ve hepsinin tutması için dua etmek. Her şeyimi Watchmen'e borçluyum ve resmi bir şekilde borcumu ödeme şansına sahip olduğum için çok mutluyum." diyerek Alan Moore'un efsane hikayesine duyduğu hayranlığı dile getirdi.


Dizinin geçeceği dönem ve konusuyla ilgili de konuşan Damon Lindelöf, "Çizgi romanda olmuş olan her şey gerçektir. Bunları yeniden yapmayacağız, yapacağımız şey orijinal işler yaparak öncekileri onore etmek olacak. Watchmen, süper kahramanlara ilham vermiş, ama aynı zamanda onlarla acımasız bir şekilde dalga da geçmeyi başarmış bir iş. Kendi dalındaki tüm kuralları paramparça edip tamamiyle yeni bir sistem inşa etmeyi başardı. Ben de bu anlayıştan ilham aldım. Eğer işlerimizi doğru yaparsak, daha önce Watchmen'i hiç bilmeyen izleyiciler bile bizi izleyecektir. Ancak dizinin ilk bölümünü izlemeden önce Google'da Rorschach hakkında bir araştırma yapmak isteyebilirsiniz." dedi. 

HBO, yeni Watchmen dizisiyle birlikte büyük bir beklenti yaratmış oldu. Ancak işin başına getirdikleri Lindelöf'e bakınca diziyle ilgili umutlarım oldukça yükseldi. Belli ki Lindelöf hem çizgi romanların hem de Zack Snyder'in yönettiği sinema filminin büyük bir hayranı. Bakalım Lindelöf dediği gibi hem orijinal seriye saygı duruşunda bulunup hem de özgün bir hikayeyle bizleri şaşırtıp, muhteşem bir iş yapmayı başarabilecek mi? 
 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum