World of Warcraft'ta Artık Battle Chest Yok - Önceki Genişlemeler Abonelikle Bedava

Yeni sistem hayırlı olsun

Bugün itibariyle World of Warcraft, Battle for Azeroth'a hazırlanmaya başladı ve bu büyük genişleme paketi öncesi pre-patch güncellemesi yayınlandı. Oyunun çehresini önemli ölçüde değiştiren bu güncellemeyle birlikte oyunun abonelik sisteminde de ufak bir değişikliğe gidildi. Buna göre artık World of Warcraft oynamaya başlamak için ayrıca ana oyunu satın almanız gerek yok.

Normalde her yeni genişleme paketiyle birlikte önceki tüm genişleme paketlerinin de içine dahil edildiği Battle Chest satılıyordu ve bu paketi satın alanlar hem ana oyuna, hem de önceki genişleme paketlerine sahip oluyordu. Oyunun en yeni genişleme paketi ise her zaman ayrı satılıyordu tabii ki.

Blizzard işte bu sistemi değiştirdi ve Battle Chest satışlarını sona erdirdi. Buna göre Legion da dahil olmak üzere tüm World of Warcraft içeriğine erişmek için yapmanız gereken tek şey oyuna abone olmak. Halihazırdaki World of Warcraft aboneleri de (Legion'ı satın almamış olsalar dahi) bugünden itibaren Legion'a da sahipler.

> Alliance ve Horde'un Büyük Liderleri - Favoriniz Hangisi?

Aslında bu değişikliğin maddi olarak oyunculara pek bir etkisi olmayacak gibi görünüyor. Daha önce World of Warcraft'a başlamak isteyen oyuncular yaklaşık 15€ karşılığında (key satış sitelerinde bu fiyat 8-9€'ya kadar düşüyordu) Battle Chest satın alıyorlardı ama bu paketin içinde ana oyun ve önceki paketlere ek olarak 1 aylık da WoW aboneliği bulunuyordu. Şimdiyse paket yerine aylık aboneliğe o para verilecek. Yeni sistem sadece işleri daha basitleştirmiş ve "ana oyun + sonradan abonelik" yerine "baştan abonelik" sistemine geçiş yapmış. 

Ayrıca arada bir Battle Chest kampanyaları düzenleniyor ve paketler %66 indirimle 5€'ya satılıyordu, onu da unutmamak lazım.

Bu sistem daha önce de söylediğim gibi yalnızca yeni oyuncuları ilgilendiriyor, benim gibi 13 yıl boyunca aralıksız World of Warcraft oynamış (ve BfA öncesi bırakmış) oyuncular için bir değişiklik yok :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum