Xbox Game Pass for PC Artık Türkiye'de!

Sonunda biz de PC için Game Pass alabileceğiz

Xbox Game Pass for PC sisteminin geçen ay yayına başlaması PC oyuncularını çok heyecanlandırmıştı ama Türk oyuncular olarak hevesimiz daha ilk günden kursağımızda kalmıştı. Xbox Game Pass Ultimate ülkemizde de sunuldu ama detaylar kısmında bu pakete Xbox Game Pass for PC'nin dahil olmadığı belirtiliyordu. Bu bakımdan istisna tutulan iki ülkeden biriydik, diğeri de Güney Kore'ydi.

O günden beri belki bir değişiklik olur diye gözümüz Microsoft sayfalarındaydı ve bu gece mutlu haberi aldık! Windows 10'un en yeni versiyonundaki Xbox Beta uygulaması güncellendi ve bir anda karşımıza Türk Lirasıyla fiyat çıkıverdi. Sadece bu da değil, Microsoft Xbox Game Pass for PC'nin Türkçe sayfasını da açtı ve artık dileyen herkes bu paketten faydalanabilecek.

Aylık ücreti 28,99 lira olarak belirlenen bu servis (yurtdışında 5 dolar) sayesinde şu an itibariyle 100'den fazla oyundan oluşan PC oyunları kütüphanesinden sınırsızca faydalanabileceksiniz.

Xbox Game Pass for PC'nin mevcut kütüphanesinde Metro Exodus'tan State of Decay 2'ye, Vampyr'den Hollow Knight'a, Hellblade: Senua's Sacrifice'tan We Happy Few'a kadar herkese hitap edecek oyunlar var. Üstelik Xbox Game Studios bünyesinden çıkacak oyunlar da daha ilk günden itibaren bu servisin içinde olacak, Gears 5 de bunlardan biri.

Bu sisteme abone olduğunuzda, bu katalogdaki oyunları %20'ye varan indirimlerle satın alabiliyor, oyun eklentilerinde ve tüketilebilir eşyalarda da %10'a varan indirimler edinebiliyorsunuz. Ancak zaten aboneliğiniz sürdüğü sürece tüm oyunlara ücretsiz erişebildiğiniz için bu kısmın belki de çok önemli olmadığını söyleyebiliriz.

Xbox Game Pass for PC (Beta) sayfasına şuradan ulaşabilirsiniz.

Dahası, şu an Xbox Game Pass Ultimate aboneliğinde ciddi indirim kampanyası var. 1 aylık aboneliği %93 indirimli olarak 5,9 lira, 3 aylık abonelik ise %67 indirimle 85 lira. Game Pass Ultimate içinde Konsol için Xbox Game Pass, PC için Xbox Game Pass ve Xbox Live Gold bulunuyor. Yani en azından ilk ayı bu şekilde 6 liraya getirebilirsiniz.

YORUMLAR
frigusdo
21 Temmuz 2019 19:10

İlk ayı 6 liraya getirebilmek için ne yapmamız gerekiyor? Ben ödeme kısmına geçtiğimde 28 lira istiyor.

yusufulas
frigusdo
22 Temmuz 2019 17:10

Gamepass for PC için 6 TL lik kampanya yok bildiğim. O kampanya Xbox Game Pass içindi herhalde bitmiştir. Onda çok kısıtlı PC oyunları sadece Palyanywhere kapsamlı olan bir kaç oyun vardı.


gezginttt
21 Temmuz 2019 12:19

yaw 30 tl bir kere verilir 5 tane oyun beğendim diğerleri için değmez pc için geliştirme yapmaları gerekiyor bence :) takipteyim 

MSelm
20 Temmuz 2019 16:02

Bu arada, wolfenstein 2'yi oynamak için bölgeyi değiştirmeniz gerekiyor (mesela ABD yaparak oynayabildim ben, düzeltmiş de olabilirler.)

arda-vila
20 Temmuz 2019 01:15

Ben zaten 1 aydır game pass ultimate versiyonu pc de kullanıyorum? Evet tr hesabım var ve istanbulda yaşıyorum :/ 

Decypher
arda-vila
20 Temmuz 2019 11:46

Yorum sistemimizin ikinci kez cevap verecek kadar gelişmesi şart :)

Bu durumda haklı olabilirsiniz arkadaşlar, Xbox Beta uygulaması geldiğinden beri takip ediyorum, ilk duyurulduğunda da PC kütüphanesine erişemedim. Daha sonra $ üzerinden de olsa destek verildiyse süpermiş. Olsun, en azından daha fazla kişinin haberi olmuş oldu, fiyatların lira üzerinden olması da avantaj zaten.

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim :)

 


Decypher
arda-vila
20 Temmuz 2019 02:05

Game Pass Ultimate zaten PC'de kullanılıyordu, olay o değil ki :) Senin 1 aydır PC'de kullandığın şey 'Xbox Game Pass', içindeki Play Anywhere oyunlarının hem Xbox One'da, hem PC'de oynanabildiği paket.

Burada söz konusu olan ise PC'ye özel Game Pass, düne kadar Türkiye ve Güney Kore'de devre dışı bırakılan ve içerisinde sadece PC oyunları olan paket. Öyle bir isimlendirme yapmışlar ki, kafa karıştırması çok doğal aslında.

yusufulas
Decypher
20 Temmuz 2019 11:48

Bende 1 aydır Game Pass for Pc'yi kullanıyorum bunun için Xbox (Beta) diye ayrı bir Launcher yükledim ki adamlar bu Beta Launcher ile Epic'in yapamadığını yapmışlar daha şimdiden. Yani Play Anywhere değildi aldığımız o zaman. Haberin bu kadar geç düşmesi ve bir sürü yanlış bilgi ile bu olayın yanlış lanse edilmesi çok ilginç bizim oyun basınında. Prey ve Wolfeinstein 2 hariç tüm listeyi kullanabiliyorum 1 aydır. Microsoft'a açılmış bir sorun başlığında da bu konuyu konuştuk ve sonuçta Bethesda'nın Türkiye için oyunlarını erişilebilir yapmadığı söylendi. Bildiğim kadarıyla bunun haricinde ilk günden beri diğer tüm oyunlara ulaşılıyor sorunsuz.

arda-vila
Decypher
20 Temmuz 2019 10:19

Play anywhere değil, vampyr ve exodusu bitirdim, game pass ultimate üyeliğim vardı.

costumID_Twitt
Decypher
20 Temmuz 2019 05:15

Öyle birşey yok. Arkadaşın dediği gibi ilk günden itibaren ben de aldım kullandım. Ayrı bir uygulama yüklüyorsun. Türkiye'ye özel fiyatlandırma yoktu oyunalrı dolar olarak görüyordun. Playanywhere olsun olmasın bütün oyunları ilk günden oynayabiliyordun. Bizim basın olayı doğru yansıtmadı. Türkiye ve Kore'ye tam destek yoktu o kadar. Yani arayüz tamamen Türkçe değildi ve fiyatlar ABD fiyatlandırması ve dolar cinsindendi. 


Parolamı Unuttum