Xbox Games Showcase Öncesinde Duyurulan Exomecha, Tamamen Yerli Yapımmış!

İşte buna sürpriz denir

Microsoft'un dünkü Xbox Games Showcase yayınının öncesinde Oyun Oscarları olarak da bilinen The Game Awards'un kurucusu, ünlü isim Geoff Keighley bizlere bir "şov öncesi" yayını hazırlamış ve bu yayında da çeşitli dünya prömiyerleri göstermişti.

Gördüğümüz oyunlardan birisi de Exomecha ismindeydi ve yayına katılan konuklar kadar bizim de oldukça dikkatimizi çeken bir oyun olmuştu. Sosyal medya ve basında da büyük yankı uyandıran oyun, meğer tamamen Türk oyun geliştiricilerinden oluşan %100 yerli bir ekip tarafından geliştiriliyormuş!

TwistedRed, gönderdikleri bültende "oyunun daha Türk yapımı olduğu ülkemizde bilinmiyor. Oyun severler olarak sizi de ülkemiz için oldukça büyük olan bu oyunla ilgili bilgilendirmek istedik" demişler.

EXOMECHA, egzotik ortamlara sahip, el değmemiş bir gezegen olan OMECHA'da geçen yepyeni, ücretsiz oynanabilen online rekabetçi bir FPS oyunudur. EXOMECHA esnek oynanışı, dev robotları, eşsiz araçları, karakter yetenekleri ve boss savaşları ile nefes kesici bir oyun deneyimi sunuyor.

Yapımına tek kişi başlanan oyun, şu an %100 yerli ve küçük bir ekip tarafından geliştirilmeye devam ediyormuş. Biz de TwistedRed ekibine başarılar diliyoruz.

Oyunun betasına başvurmak için resmi web sayfasını kullanabilirsiniz.

YORUMLAR
sSnake
24 Temmuz 2020 18:08

Tebrik ederim kendilerini PC ve konsol kanadında geliştirilen oyunlarımızın artması dileğiyle. Oyun sektörü Türkiye'de tam gaz hypercasual illetine kaymışken daha cesur geliştiricileri görmek büyük mutluluk.

Daha 2010 başlarında casual mobil oyun geliştirme furyasına ülkemizden de geliştiriciler katılmaya başlarken sektör ancak böyle böyle gelişir dedik ama aradan on sene geçti, casual'a başlarda razıyken şimdi ondan da aşağı kategoriye inerek hypercasual türüne asıldılar. Bu sektörde bile herkes kısa yoldan para kırma derdinde.

Feyling
24 Temmuz 2020 14:29

Bizden utanmışlar adeta hak verdim :P

Parolamı Unuttum