XBOX One, İnterneti Şart Koşuyor Mu? Oyun Takas İmkanı Var Mı?

XBOX One deneysel hamleler ile geliyor.

XBOX One’ın çıkışından önceki korkutan dedikoduları, konsollar ile biraz alakadar iseniz kesin duymuşsunuzdur. Tüm oyuncular, yeni XBOX’ın tamamı ile internete bağımlı olarak çalışacağından ve XBOX oyunlarını hiçbir şekilde takas edemeyeceklerinden korkuyordu. Microsoft’tan gelen açıklama ise yüreklere biraz su serpmekle birlikte, acaba nasıl olacak? sorularını da beraberinde getiriyor.

Don Mattrick’in açıklamasına göre, sürekli online olma konusunda oyuncuların korkması gereken hiçbir nokta yok. XBOX One her ne kadar cloud tabanlı çalışan bir sisteme sahip olacaksa da, bu durum internet eksikliğinde oyuncuların sıkıntı yaşamasına sebep olmayacak. Oyun kayıtları cloud üzerinde tutulacak olsa da, HDD’ye yüklenen oyunlar sorunsuz bir şekilde oynanabilecek. Zaten XBOX One’ın tüm oyunların HDD’ye yüklenmesi zorunluluğu ile birlikte geldiğini düşünürsek, sıkıntılı internet sahipleri de oyunlarına lokal çözümler ile sorunsuz devam edebilecekler. Ama Mattrick tüm bunların yanında XBOX One’ın çoğu özelliğinin internet gerektirdiğini, bu şekilde kullanımın ancak alternatif bir çözüm olacağını da açıklamasına iliştiriyor.

XBOX oyunlarının takası ise One ile birlikte ücrete tabi tutulacak. Şu an için belirli olmayan bu komisyon ücreti, oyunların bir XBOX hesabından diğerine taşınması esnasında alınacak. Güzel haber şu ki, ister kutulu, ister dijital olarak alın, bir oyunu diğer XBOX One kullanıcısına bu ücreti ödeyerek online olarak paslayabileceksiniz. Bakalım bu gelişme ikinci el oyun sektörünü nasıl etkileyecek?

Berkan Cesur, komisyon ücretinin ne kadar olacağını merak ettiği diyarlardan bildirdi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum