Xbox One X İle Birlikte Xbox One Oyunları Türkçe Olacak Mı?

Microsoft Türkiye oyun ve konsol fiyatlarını ucuzlatmak istiyor.

 Microsoft, 4K ve HDR destekli, dünyanın en güçlü oyun konsolu Xbox One X’i dünya ile aynı anda Türkiye’de de tanıttı. Biz de Oyungezer ekibi olarak, Microsoft Türkiye Tüketici Kanalından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Halil Gökoğlu ve Microsoft Afrika ve Ortadoğu Xbox Kategori Sorumlusu Mehmet Tur ile Xbox'ın Türkiye'deki durumu ve yakın geleceği hakkında bir röportaj yaptık. 

Türkiye'de oyun pazarının büyük bir hızla geliştiğinden bahseden Mehmet Tur ve Halil Gökoğlu, Türk oyuncusunun Xbox için büyük önem taşıdığını söyledi. Xbox One X'in hedef kitlesinden bahseden Mehmet Tur, "Xbox One X bizim premium ürünümüz. Yani en önem verdiğimiz oyun konsolumuz. Türkiye'de PC oyunculuğu oldukça popüler ve bir ekran kartı için yüksek ücretler ödeyen oyuncular var. Xbox One X bu fiyatların altında kalıyor ve en güçlü oyun konsolumuzun hedefinde de en tepedeki "hardcore oyuncular" var. Xbox One X en iyi oyun dönemini en tepedeki oyuncularla birleştirmeyi hedefliyor. Oyunla bir olmayı, oyunu yaşamayı isteyen oyuncular için Xbox One X'i sunuyoruz. Ben en iyisini istiyorum diyen oyuncu için Xbox One X'i öneriyoruz. Xbox One S ile de genel oyuncu kitlesini hedefliyoruz. " dedi.

> Xbox One X Ön Siparişe Açıldı! İşte Fiyatı

Mehmet Tur, oyuncuların ve oyun basınının karşısına sadece yeni donanımlarla değil yakın zamanda yeni oyunlarla çıkmak istediklerini de belirtti. 

Oyunlar Türkçe Olacak Mı?

Mehmet Tur, konuyla ilgili olarak "Türkçeleştirme Microsoft'un güçlü olduğu bir konu. Windows çıktığı günden beri Türkçe ve Xbox One da Türkçe arayüzle çıktı. Oyun konusunda da benzer bir çalışma var. Oyunlar hızlı üretilip, tüketiliyorlar. Oyunlarla ilgili yerelleştirme yapılması için de belli bir miktara ulaşılması gerekiyor. Microsoft, birinci parti oyunlar için de bu rakamlara bakıyor. Biz de oyun satışlarını artırmak için faaliyetlere geçmiş durumdayız. Oyun fiyatlarını daha uygun bir hale getirmeye çalışıyoruz. Hediye kartları ile  kredi kartı kullanmadan oyunlara erişebiliyorlar. Bu sayede kullanıcılarımızın oyunlara daha uygun şartlarda erişmesini sağlıyoruz. Fiyatlar uygun oldukça adetler artıyor ve adetler artınca da yerelleştirme vazgeçilmez hale geliyor." dedi.

> En Güçlü Oyun Konsolu Xbox One X Türkiye'de 

Oyunları yerelleştirmenin her zaman için gündemlerinde olduğundan bahseden Xbox Kategori Sorumlusu Tur, "Şimdilik şu veya bu oyun Türkçe olarak çıkış yapacak diyemem, ama yerelleştirme konusunun her an için gündemimizde olduğunu söyleyebilirim." ifadelerini kullandı. 

Oyunları Ucuzlatmak Önceliklerimiz Arasında

Halil Gökoğlu, oyunları ve Xbox One oyun konsollarını kullanıcıya daha uygun şartlar altında ulaştırmak istediklerini belirtti. Gökoğlu, "Oyunları ucuzlatmak önceliklerimiz arasında." dedi. Mehmet Tur ise "En popüler servislerimizden biri olan Xbox Game Pass'i Türkiye'ye çok uygun bir fiyata ve diğer ülkelerden ucuza getirdik. Şu an aylık 29 TL ve içerisinde 100'den fazla oyun bulunuyor." ifadeleriyle ekleme yaptı.

> Shadow of War - Xbox One X Performansı 

Xbox'ın Türkiye satışlarından memnun olduklarını ifade eden Mehmet Tur, "Xbox, Türkiye'de iki senedir büyüyor ve satışlardan memnunuz. Oyun konusunda daha yapacaklarımız var. Bu konuda daha yeterli bir noktada olmadığımızı biliyoruz. Gelecek dönemde yeni pazarlama planlarımızla oyun konusunda çok daha büyük bir noktaya geleceğiz." şeklinde konuştu. 

Hem Xbox Fiyatları Hem De Oyunlar Ucuzlayacak

Mehmet Tur, röportajımızın sonlarına doğru oyunların ucuzlaması hakkında birkaç bilgilendirme daha yaptı. Tur, "Hem konsol hem de oyun fiyatlarını ucuzlatacağız. Konsol ve oyunların üzerine binen bütün maliyetlere teker teker bakıyoruz ve inceliyoruz. Bu konuda bir takım iyileştirmeler yapıyor olacağız. Bu iyileştirmeleri özellikle konsol fiyatlarında yapacağız. Oyunlar zaten dijital mağazamızda uygun fiyatlardan satılıyor ve dönemsel kampanyalarla bunu destekliyoruz. Yine aynı şekilde fiziksel oyunlar için de Xbox One'ın birinci parti oyunlarında daha uygun fiyatlar için daha agresif olacağız." dedi. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum