Xbox One’ın En Çok Satan Oyunları

Sizce de Xbox One listesi biraz zayıf mı kalmış?

Mat Piscatella, sadece PS4’ün en çok satan oyunları listesini paylaşmadı, Xbox One için de bir listeye yer verdi mesajlarında. NDP tarafından yapılan analize göre Ağustos ayının sonu itibariyle en çok satan Xbox One oyunları şu şekilde sıralanıyor (her ne kadar NPG Group listeleri Amerika satışlarını dikkate alsa da, sonuçları büyük oranda global satışlarla da örtüşüyor):

  1. Grand Theft Auto V
  2. Call of Duty: WWII
  3. Call of Duty: Black Ops 3
  4. Call of Duty: Black Ops 4
  5. Red Dead Redemption 2
  6. Call of Duty: Infinite Warfare
  7. Battlefield 1
  8. Star Wars Battlefront (2015)
  9. Call of Duty: Advanced Warfare
  10. Destiny 2

Xbox One’a özel olarak çıkan oyunlar arasında en çok satanlar ise şu şekilde imiş:

  1. Halo 5: Guardians
  2. Halo: The master Chief Collection
  3. Forza Horizon 3
  4. Gears of War 4
  5. Forza Horizon 4
  6. Forza Motorsport 5
  7. Sea of Thieves
  8. Forza Motorsport 6

Genel listede zirve GTA V’te olsa da CoD serisi listenin genelini domine etmiş durumda. RDR 2’nin üç CoD oyununun gerisinde kalması dikkat çekici.


Xbox One’a özel oyunlar listesinin ilk iki sırasının Halo oyunlarında olması, Gears of War serisinin bir adım geride kaldığını düşündürebilir belki. Ama serinin 5. oyunu yeni çıktı ve büyük ihtimalle önümüzdeki aylarda bu listede kendisine yer bulacaktır. Ayrıca Forza Horizon 4’ün serinin üçüncü oyunundan geride bulunması da ileride değişebilecek durumlardan birisi olarak değerlendirilebilir, halen iyi bir performans sergileyen FH 4 ilerleyen dönemde selefini geride bırakabilir.

PS4 ile kıyaslandığında Xbox One’ın oyun listesinin biraz zayıf kaldığını söylemek mümkün. Zaten en çok eleştirilen noktası da ‘exclusive’ oyunlar konusundaki zayıf performansı oldu konsolun. Ne dersiniz, sonraki nesilde daha çetin bir rakip olabilir mi Xbox?

YORUMLAR
DanteXE
27 Eylül 2019 20:25

Eee bende CoD fangirlüyüm ve Xbox var.

Parolamı Unuttum