Yeni Call of Duty İçin Gönderilen Gizemli Kasaların Sırrı Çözüldü

Black Ops - Cold War duyurusuna adım adım

Bir süredir farklı farklı kaynaklar tarafından doğrulanmış Call of Duty 2020 oyunu, en son sızıntılarla birlikte Black Ops serisinin yeni oyunu olacağını ve soğuk savaş döneminde geçeceğini belli etmişti. Ardından Activision'ın yapımcıyı Treyarch olarak göstermesi ve “yanlışlıkla” ortaya çıkan Doritos paketinin promosyon etiketindeki Black Ops Cold War yazısıyla, bir Black Ops geldiğine emin olmuştuk.

Yeni oyunun State of Play’de sunulmasını bekliyorduk ancak State of Play etkinliğinde herhangi bir CoD sunumu olmadı. Beklentilerimiz karşılanmamış olsa da State of Play’in üzerinden çok vakit geçmeden Activision, CoD içerik üreticilerine üzerinde 10 Ağustos saat 19.00’dan önce açılmaması gerektiği yazan bir kasa gönderdi (ki bunun yeni CoD’un duyurulacağı tahmin olduğu düşünülmüştü). Bunu takip eden süreçte Call of Duty Mobile ve Warzone’da yeni CoD oyununu çıtlatan cinsten bazı oyun içi mesajlar görülmeye başlandı.

Dün akşam saat 19.00’da kasaların şifreleri aktif edildi ve içerik üreticileri yeni Call of Duty oyununu ortaya çıkarmak için kasaları canlı yayında açtılar. Ancak kasadan çıkan içerikler gerçekten de beklenmedikti. Her bir kasadan ayrı bir model antika projeksiyon, projeksiyona yerleştirilmek üzere konulmuş slayt kartları ve bir manifesto çıktı. Manifestoda, projeksiyon ile elde edilecek bilgileri sahadaki müttefiklerimiz ile paylaşmamız gerektiğinden bahsediliyordu, ancak bu bilginin kullanılacağı araştırma sahasının lokasyonunun üzeri çizilmişti.

Tam lokasyon belli olmasa da yerleşkenin Ural Dağlarında olduğu biliniyordu ki bu akıllara ilk olarak Black Ops oyunundan ünlü Summit haritasını getirdi. Summit haritasına tek gönderme bu değildi ve projeksiyonda gösterilen slaytların tamamı Summit haritasına işaret ediyordu. Kasa içeriğinde bulunan 10 slaytın bir kısmında bir haritanın kuş bakışı görünümü verilirken bir kısmında da sayı ve rakamların bulunduğu birkaç simge görüldü. Harita görüntülerine doğru açıdan bakıldığında Summit’i hatırlatıyordu.

Twitter’daki büyük Call of Duty içerik üreticilerinden biri olan @charlieINTEL’in takipçileri ise diğer slaytlar hakkında yaptıkları araştırmaların sonunda slaytların bazılarındaki haritaların Rusya ve New York’u işaret ettiğini, haritalar üzerindeki numaraların ise Summit haritasındaki yapıların üzerindeki numaralar ile görsel olarak eşleştiğini buldular.

Aynı zamanda bazı slaytlardaki hedef tahtası tarzı simgelerin birebir aynılarının Summit haritasında bulunduğunu fark ettiler.

Activision’ın gönderdiği kasadan çıkan bulmaca, zaman geçtikçe farklı meraklı kullanıcılar tarafından parça parça da olsa çözülmeye başlandı. Slaytlardaki detaylar ve manifestoda belirtilmiş olan sayı-harf eşleştirmeleri kullanılmaya başladıkça ortaya ilginç sonuçlar çıkmaya başladı: örneğin Summit haritasında bulunan dünya saatleri deşifre edildiğinde ortaya “Bish, you were here.” cümlesi çıkıyor.
 
Bu cümle başta aslında biraz anlamsız gibi gelse de, aslında 1972 yılında oynanmış bir satranç maçının ismi. Ayrıca bu ünlü satranç maçını anlatan, Tobey Maguire’in başrolünde olduğu 2014 yapımı Pawn Sacrifice (Şah Mat) isimli bir film de bulunmakta.

İlerleyen saatlerde oyuncular bulmacanın büyük bir kısmını çözmeti başardılar ve bu ufak ARG oyunu oyunculara gizli bir web sayfasını keşfettirerek esas amacına ulaştı.

Sitedeki görselde dikkat ederseniz sol tarafta daha önceden değindiğimiz satranç maçına ithafen iki tane piyon taşı bulunmakta ve sağ tarafta ise bir tarih belirtilmiş.

Buradan da oyun hakkındaki asıl duyurunun 14 Ağustos tarihinde yapılacağını anlıyoruz. Sitede bulunan görsel iki katmanlı bir çizim ve üstte televizyonun bulunduğu katman kaldırıldığında, arka plandaki duvarın sağ üst köşesinde bir harita olduğu ortaya çıkıyor. Bu haritaysa Warzone haritasına bir hayli benziyor. Bu durum neyi ifade ediyor tam olarak anlaşılmış değil. Kim bilir belki yeni CoD oyununun da kendi battle royale modu olur veya Warzone haritasında yeni oyunla beraber büyük değişiklikler yapılır.

Bir yandan Black Ops 4 mesaj panosuna farklı harita görüntüleri yüklenirken bizler de yeni Call of Duty ile ilgili aklımızda kalan soruları cevaplandırmak için 14 Ağustosta yapılacak resmi duyuruyu bekliyoruz.

YORUMLAR
celaltinaz.5454
13 Ağustos 2020 02:38

Kutudan çıkan bulmacalarla haritada başka bir yer gösteriliyor ordada COD mobile karikatürü de reznov çıkıyor geçmişe gidyioruz bebeğim

cavegamer3530
12 Ağustos 2020 09:19

Cod mw 2019 iyiydi hikayesi etkileyiciydi ve savaşın iğrençliğini gösteriyordu inşallah yollarından sapıp hikaye modu olmayan uçmalı kaçmalı şaçma bir battleroyale oyunu yapmazlar

Ghost AssassiN
cavegamer3530
12 Ağustos 2020 19:48

Warzone diye bir battle royale oyunları var zaten.İyi gittiği sürece yenisine ihtiyaç duymazlar bence.Bundan sonra yapmaları gereken şey CoD BO 4 gibi gereksiz saçma sırf online bir oyun yapmak yerine CoD MW 2019 gibi hikaye odaklı bir oyun yapmak.Umarım yanlıtmazlar.


alfredo.toprak
12 Ağustos 2020 01:55

CoD serisinden beklentim yüksek sayılmaz ama bakalım,belki farklı bir şeyler olur.

Ghost AssassiN
11 Ağustos 2020 17:35

Alt tarafı bir Call of Duty oyunu göstereceksiniz, bu kadar kafa silkmeye gerek var mıydı gerçekten?! (bu arada sözüm Activision'a)

Parolamı Unuttum