Yeni Dungeons and Dragons Filmi Unutulmuş Diyarlar'da Geçecek

Kritik atacaklar mı?

Paramount Stüdyoları, tarihin en başarılı masa oyunlarından birisi olan Dungeons and Dragons'u yeniden beyaz perdeye uyarlamaya hazırlanıyor. Daha önce 2000 yılında bir D&D filmi yine sinemada gösterilmiş ancak çok büyük bir hayal kırıklığına yol açmıştı. Paramount bu kez daha sağlam bir proje hazırlığında. 

Spider-Man: Homecoming'in senarist ikilisi ve Game Night filminin yönetmenleri Jonathan Goldstein ve John Francis Daley'in yöneteceği yeni D&D filmiyle ilgili ilk detaylar belli olmaya başladı. Gelen haberlere göre yeni film Dungeons and Dragons Evreni'nin en önemli büyülü eşyalarından Eye of Vecna'yı merkezine alacak. Bir grup maceracının Vecna'nın Gözünü aramasını konu alacak olan filmde yine D&D Evreni'nin en kadim ejderhalarından Palarandusk da yer alacakmış. Stüdyo, ejderhayı seslendirmek üzere bir aktör arayışlarına başlamış.

Sızdırılan senaryoya göre bir grup Triad Şövalyesi'nin lideri olacak olan Palarandusk, Unutulmuş Diyarlar'ın (Forgotten Realms) koruyucusu rolünde olacak. Filmdeki karakterler de belli olmaya başlamış. Maceracılardan birisi kız kardeşinin ölümü yüzünden depresyona girmiş, büyülü bir kılıç kullanan Raven Hightower isminde bir insan. Diğer karakterler ise yarı-ejderha Hack Karroway, gnome bir hırsız Olivian Trickfoot ve kadın savaşçı Alyssa Steelsong.

Yeni D&D filminde göreceğimiz baş kötü Razer Horlbar isminde bir karanlık elf olacak. Filmin kahramanı Raven ve kız kardeşine işkenceler uygulayan Razer'ın yanında ise Damala adında bir thiefling ile Beast lakaplı bir savaşçı yer alacak. 

Uzun yıllardır beklenen D&D filminden ortaya çıkan bu ilk detaylar filmle ilgili beklentileri de biraz yukarıya çekmiş durumda, Paramount stüdyoları dünya genelinde çok büyük bir hayran kitlesine sahip olan büyük bir markayı başarılı bir şekilde uyarlamayı başarırsa muhtemelen bu filmin ardından pek çok D&D devam filmlerini de görürüz. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum