Yves Guillemot, Ubisoft'un Bağımsız Kalacağını Vurguladı

Alıcılar başka kapıya

Ubisoft sahip olduğu oyun stüdyoları ve oyun portföyüyle dünyanın en büyük oyun firmalarından biri ve zaman zaman da ismi satın alım söylentilerine karışıyor. Bundan birkaç sene önce Vivendi Ubisoft'u ele geçirmek için yavaş yavaş hisse almaya başlamış ama gelen yoğun tepkiler karşısında bu amacına ulaşamadan sahip olduğu hisseleri elden çıkarmıştı.

Bu sene de Ubisoft'un adı Microsoft ve Sony ile birlikte anılmaya başladı, hatta geçenlerde özel sermaye şirketlerinin Ubisoft'un peşinde olduğuna dair haberler çıktı.

Ubisoft CEO'su Yves Guillemot yıllık yatırımcı toplantısında söylentilere noktayı koydu ve bağımsız kalmak için ihtiyaçları olan her şeye sahip olduklarını söyledi.

"Sektörde konsolidasyon söylentileri, özellikle de Ubisoft hakkında söylentiler var. Bizim genel konumumuz açık ve nettir: Geçen şubat ayında da söylediğimiz gibi bağımsız kalmaya devam etmek için gereken her şeye sahibiz. Yetenek, sektörel ve mali büyüklük, gelecek senelerde inanılmaz bir değer yaratacak son derece güçlü IP'lerden oluşan geniş bir portföy."

Guillemot bu söylentilerin de Ubisoft'un değer yaratma potansiyelinin ne kadar güçlü olduğunun bir kanıtı olduğunu belirtiyor.

Guillemot'lar Ubisoft'un kurucu ailesi. Geçen haftalarda Seeking Alpha’nın ortaya attığı iddiaya göre de Guillemot ailesi olası bir satın alma girişimi durumunda Ubisoft’un kontrol hisselerini satın alarak diğer markaların firmayı ele geçirmesine izin vermeyecek.

YORUMLAR
Mert
12 Mayıs 2022 16:12

İv Gimö Abi bari şirketin vizyonunu değiştirin, böyle olmuyor sanki (Paçinko makinesi yapmaya başlarlar) 

Parolamı Unuttum