Zynga, Torchlight 3’ün Geliştiricisi Echtra Games’i Satın Aldı

Oyun sektöründe satın alımlar tam gaz devam ediyor

Zynga, bugün yapılan bir duyuruyla, Torchlight 3’ün geliştiricisi Echtra Games’i satın aldığını açıkladı. 2016 yılında kurulan Echtra’nın bugüne kadar yaptığı tek oyun da Torchlight 3 zaten. Ama yine de Zynga’nın radarına girmeyi başarmışlar.

Zynga, yaptıkları açıklamada firmaya ilgilerinin temel kaynaklarından birisinin Echtra bünyesindeki önemli geliştiriciler olduğunu belirtiyor -ki bu isimlerden birisi Echtra’nın kurucusu olan Max Schaefer. Schaefer, ilk iki Diablo oyununda ve Torchlight oyunlarının tamamında görev almış bir isim.

Firmanın CEO’su Frank Gibeau, “Max ve ekibi, bugüne kadar yaratılmış en efsanevi oyunlardan bazılarında görev almış, aksiyon RYO janrında ve çapraz-platform oyun geliştirme konusunda uzman isimler” diyor. Dolayısıyla, yatırımlarının temel gerekçesi de bu deneyimden istifade etmek diyebiliriz.

Echtra ilk olarak, Zynga stüdyolarından Natural Motion ile “çapraz-platform oynanışı destekleyen, yeni ve henüz duyurulmamış bir RYO” geliştirilmesi konusunda bir iş birliği yapacak. Yani planlar çoktan yapılmış bile :) Bu iş birliğinin meyvelerini önümüzdeki dönemde göreceğiz artık.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum