Oyungezer
Haber

Shinji Mikami, Kurucusu Olduğu Tango Gameworks'ten Neden Ayrıldığını Açıkladı

Bakalım yeni stüdyosunda neler yapacak?
Eser Güven
29 April 2024 13:20

Resident Evil'ın yaratıcısı, korku ustası Shinji Mikami kurucusu olduğu Tango Gameworks'ten ayrılış sebebini sonunda açıkladı.

Mikami 2010 yılında Tango Gameworks'ü kurmuş, geçen yıl şubat ayında ise ayrılmaya karar verdiğini açıklamıştı. Bu gelişmenin ardından bu yılın başlarında Mikami Kamuy adında yeni bir stüdyo daha kurdu.

Tango Gameworks kuruluşunun hemen ardından mali sorunlar yaşamaya başlamış ve ZeniMax Media tarafından satın alınmıştı. Mikami şöyle diyor: "Tango Gameworks firmanın adı değildi, departmanın adıydı. Firmanın adı ZeniMax Asia K.K.'ydı" diyor. Yani Tango Gameworks'ün firma içinde sadece bir markaya dönüştüğünü söylüyor.

Ama firmadan ayrılma sebebi tabii ki bu değil. Sebeplerden bir tanesi genç oyun geliştiricileri için bir ortam yaratma arzusu. Projeler arasında daha kısa döngülerin olduğu, daha benzersiz, daha ufak çaplı oyunlar geliştiren bir stüdyo ile gençlere daha sık fırsat sunabilmek ve deneyim kazanabilmelerini sağlamak istiyormuş. İkinci sebep ise Mikami denince akla gelen ilk tür olan hayatta kalma / korku oyunlarından uzaklaşmak. İşte bu sebeple planlarını hayata geçirebilmek için Kamuy'u kurmuş.

Mikami Tango Gameworks'ü kurarken de "farklı türdeki oyunları yaratabilecek bir stüdyo olarak görülmek istediklerini" söylemişti. Sonrasında Tango Gameworks, The Evil Within, Ghostwire: Tokyo ve Hi-Fi Rush'ı geliştirdi