Eski Diablo III Direktörü Jay Wilson, Auction House Hakkında İtiraflarda Bulundu

"Keşke kaldırabilmek elimizde olsa"

Çıkışı ile oyun sektöründe nadir bir izdihamı yaşatmayı başarabilen Diablo 3, ilk heyecanı tüketmemizin üstüne aylar da devirse yine de gelişmeleriyle gündemimizden düşmüyor. Game Developers Conference 2013’de konuşma yapan Diablo 3 direktörü Jay Wilson, bu sefer de “Auction House” ile ilgili bu zamana kadar sakladığı fikirlerini dile getirdi.

Oyun henüz yapım aşamasındayken sadece küçük bir kitlenin kullanacağını düşündükleri “Auction House”ın, istatistiklere baktıklarında neredeyse tüm oyuncuların %50’sinin kullandıklarını gördüklerinde planlarının başarısız olduğunu anladığını dile getiren Wilson, gerçek parayla alınan oyun içi eşyaların oyunun heyecanına ve Diablo 3’ün asıl eğlence odağına gölge düşürdüğünü söyledi.

Geç kabul edilse de, neredeyse tüm Diablocuların hem fikir olacağı bu konu hala Blizzard tarafından kapatılmış değil. Bu konunun üzerinde çalıştıklarını ve oyunun çıkması hazırlanan konsol versiyonlarında Auction House bulunmayacağını belirten Wilson, eğer mümkün olsa bu oyun içi “hizmet”i tümden kaldırmak istediklerini, ama milyonlarca oyuncunun alışkanlığı bozup mutsuz bir Diablo 3 kitlesi yaratmak istemediklerini de iletti.

Diğer yandan, Diablo III'ün bir diğer olay yaratan sürekli Internet bağlantısı gereksiniminin de Auction House ile desteklenen bir özellik olduğunu unutmayalım. Bu yüzden herhangi bir şekilde Auction House kaldırılırsa, sürekli Internet bağlantısının da kaldırılmaması için Blizzard'ın önünde hiçbir sebep kalmayacak. Bu da Activision'un pek de girmek istemeyeceği bir durum olsa gerek.

Sizce Wilson açıklamalarında ne kadar samimi? Yorum sizin.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum