Analiz: Ekran Büyüdükçe Veri Kaybı Artıyor!

OpenSignal'ın araştırmasına göre, büyük ekranlı cihazlarla daha fazla veri harcanıyor.

Akıllı telefonların ve tabletlerin dört bir yanımızı sardığı şu dönemde, ekran boyutu konusunda herkes “Büyüğü makbuldür.” kafasında. Daha 10 sene evvel “Abi Nokia bi telefon yapmış 8310 diye, ufacık bişey yaa çok beğendim onu ben.” şeklinde muhabbetler açan adam, bugün 3.9”lik telefonu küçümsüyor. İlginç.

Girişi yazarak, en azından nostaljik olanlarınızı kendime bağladığıma göre devamını gönül rahatlğıyla getirebilirim diye umuyorum. Şöyle ki OpenSignal, uygulamasının yüklü olduğu Android işletim sistemli telefonları üzerinde yaptığı analizlerle başlık ve spotta geçen duruma rastlamış. Hem WiFi, hem de hücresel veri ağı kullanan firma, inç başına 75MB (WiFi için) ve 288MB (hücresel ağ)'a kadar fazladan veri harcandığını saptamış.

Şimdi burada aklınıza hemen “Nasıl yaa?” sorusu gelebilir. Şöyle: Veri tüketiminin büyük ekranlı telefonlarda fazla olmasının asıl nedeni, kullanıcıların telefonlarıyla yaptıkları ile ilgili bir durum. Örneğin 3.9”lik Nokia N9'la sadece Twitter, Facebook vs. takılırken, 5”lik Sony Xperia Z ile video alemlerine akıyorsunuz. Bu da hâliyle veri tüketimini tavan yaptırıyor.

Hücresel ağlarda neden daha az peki tüketim? Ee, kotamız değerli bizim. O nedenle bedava bulduğumuz anda WiFi ağına çöküyoruz işte, durum budur.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum