Capcom, Monster Hunter: World'ün PC Satışlarından İnanılmaz Memnun

Ne iyi ettiniz de PC'ye geldiniz

Capcom'un EMEA ve UK pazarlama direktörü Antoine Molant, PC Games Insider'a verdiği röportajda Monster Hunter: World'ün PC versiyonunun tüm platformlar arasında en çok satan ikinci versiyon olduğunu ve PC'nin kendileri için 'inanılmaz derecede önemli bir pazar' olduğunu söyledi.

Oyun tüm platformlarda aynı anda çıkmış olsa belki çok da ilginç bir bilgi olmazdı bu, ama Monster Hunter: World PS4 ve Xbox One için 2018 Ocak ayında, PC için ise bundan tam 7 ay sonra Ağustos başında yayınlanmıştı. PC versiyonunun arayı bu kadar hızlı kapamış olması Capcom için de son derece dikkat çekici.

Molant, aradaki bu 7 aylık farkın oyunun başarısında büyük katkısı olduğunu da düşünüyor: "Oyuncu kitlelerimize aynı şekilde davranmaya çalışsak da Monster Hunter: World'ün konsol versiyonları ana platformlardı ve PC versiyonunu daha sonraki bir tarihte yayınlamak zorunda kaldık. Bu durum reklam, PR ve pazarlama açısından PC versiyonuna çok yardımcı oldu. Almanya ve Rusya gibi ülkelerde PC versiyonunun satışları inanılmaz iyiydi. Tüm bunlar Avrupa'daki başarımızı artırdı".

Yakında daha da çok Monster Hunter: World haberi alacağımızı da söylemiş Molant ki bu da şaşırtıcı değil. Sonuçta Şubat ayı itibariyle 12 milyonun üzerindeki satışıyla Monster Hunter World, Capcom tarihinin en çok satan oyunu oldu. Bildiğimiz kadarıyla Capcom şu an Iceborne ismindeki dev genişleme paketi üzerinde çalışıyor.

Monster Hunter: World PC, PlayStation 4 ve Xbox One için mevcut.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum