Dokunmatik Ekran Teknolojisinde Yeni Bir Adım

Apple'ın yeni patentiyle, dokunmatik ekranlar kapalıyken de çalışıyor.

Böyle patentler alındığında “Ahaha, hakikaten yaa benim aklıma neden gelmedi ki bu??” gibisinden düşünceler geliyor aklıma. E zaten benim aklıma gelse, şu anda bu haberi giriyor olmazdım herhalde (yalansa yalan deyin!). Neyse, gelelim biz konumuza.

Apple'ın 20 yıllığına aldığı bu patent, dokunmatik ekranların kapalıyken de çalışmasını sağlıyor. Resimdeki gibi 6. nesil bir iPod nano'yla bir müzik dinliyorsunuz diyelim. Ses ayar tuşları var, eyvallah. Ya da üzerindeki tuşu iki kere tıklayarak şarkıyı duraklatabiliyor ya da bir sonraki şarkıya geçebiliyorsunuz. Bu iki seçeneği de ayarlardan seçebiliyorsunuz... Başka bir şey yapmak isterseniz ekran kilidini açmanız gerekiyor. İşte bu patent bunu engelleyecek.

Ekran kapalıyken, atıyorum, iki kere tıkladığımızda bir sonraki şarkıya geçebilecek, uzun dokunmayla şarkıyı duraklatabileceğiz. Daire çizdiğimizde sesi açıp kapatabileceğiz ya da. Bu sırada ekranın bir köşesinde, yaptığımız işle ilgili bildirimler yayınlanacak. Pil kullanımını azaltması bir yana, daha tuşsuz iBlabla'lar görebileceğimiz anlamına da geliyor bu. Düşünsenize, sadece kilit açma/açma kapama tuşuna sahip olan bir iPod nano. Tabi sadece iPod ya da nano da değil, iPhone ve iPad'de de farklı şeyler yapılabilecek.

Apple'ın yenilikçi özellikler getirmediğinden dem vurmuştuk hep. Bu patentle birlikte, kişisel olarak fikrimde biraz değişiklik oldu diyebilirim. Gerisi de gelir umarım, umarız.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum