Eski BioWare Patronu ile Yeni Nesil Konsollara Dair

Greg Zeschuk’a göre PS4 ve Xbox 720 sektörün gidişatını değiştirecek güçte değil

Her ne kadar analistler, oyun yayıncıları ve perakendeciler bir takım umutlarını yeni nesil konsolların çıkışına bağlamış olsa da BioWare’ın eski patronu Dr. Greg Zeschuk’a göre aceleci davranmamakta yarar var. Zeschuk böyle düşünüyor çünkü ona göre PS4 ve Xbox 720’nin gücü sektörün gidişatını değiştirecek seviyede değil.

Geçtiğimiz yıl kurucusu olduğu BioWare’dan Ray Muzyka ile birlikte ayrılarak emekli olan Greg Zeschuk, şu aralar The Beer Diaries adlı web sitesinde Butik Bira kültürü alanında işler yapsa da oyun sektörüne dair demeçler vermekten geri durmuyor. PS4 ve Xbox 720’nin fazla büyütülmemesi gerektiğini belirten eski BioWare patronu; “Microsoft ya da Sony şapkalarından sihirli bir şey çıkarmadıklarını sürece perakende pazarı eski işleyişi ile yoluna devam edecek.” deyip iki firmanın pazarı genişletip oyun dünyasına yeni bir şeyler katma konusunda başarılı olacağına inanmadığını belirtti.

Son yıllarda Activision ve Blizzard için işlerin son derece yolunda gittiğine de dikkat çeken Zeschuk’un bu firmaya da kötü bir haberi var; “Bu şekilde ne kadar daha devam edilebilir? Sahip oldukları az miktarda oyun var ve bunlarla sonsuza kadar devam edemezler. Yeni oyunlarının öncekileri kadar başarılı olmalarını istiyorlarsa çok sıkı çalışmaları gerek.” Açıklamaların üzerine doktorun tanısında hemfikir miyiz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum