Kahve Molası #26

Neşeli ol ki genç kalasın

Neşeli olmayı, genç kalmayı kendine görev edinmiş Kahve Molası, tüm Oyungezerlere selam eder. Yenilenen, gıcır gıcır olan sitemize bir küçük neşe eklemek, hayat koşuşturmasında verdiğimiz minik molalara renk katmak için hazırladık Kahve Molası'nı.

İlk defa vakit ayıracaklar için köşenin tamamen gelişine volelerden oluştuğunu, bir sırlama kaygısı, düzen korkusuyla hazırlanmadığını, "abi biraz ciddiyet" sözlerinin pek yarar etmediği belirteyim.

Vize, sınav ve diğer koşturmalar bu güzel günleri kara kışa çevirdiyse Kahve Molası'nın zamanı gelmiştir.

Katkılarınızı beklediğimi ve 7/24 [email protected] adresine yazabileceğinizi hatırlatmak isterim.

 

Sonraki Sayfa İçin Tıklayın 


Bazen Bir Şeyler Bir Şeylere Fazlasıyla Benzeyebilir

 

Clubfeet’in enfes kurgusal klibi Everything You Wanted’ı izlediniz mi bilmiyorum. Sadece kurgusal olarak değil, görsel efektler açısından da oldukça başarılı.

E tabii güzel olan her yapıt başka insanlara da ilham kaynağı oluyor. Japonya'nın yeni yetme grubu Champagne'e, plak şirketi esinlenme çıtasını biraz aşarak Clubfeet'in klibine benzer bir klip çekmiş. O kadar benziyor ki bir süre sonra Champagne grubunun plak şirketi bu durumdan dolayı özür dilemek zorunda kaldı.

Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE

E tabii güzel olan her yapıt başka insanlara da ilham kaynağı oluyor. Japonya’nın yeni yetme grubu Champagne’e, plak şirketi esinlenme çıtasını biraz aşarak Clubfeet’in klibine benzer bir klip çekmiş. O kadar benziyor ki bir süre sonra Champagne grubunun plak şirketi bu durumdan dolayı özür dilemek zorunda kaldı.

 

Sonraki Sayfa İçin Tıklayın

 


Elysium

 

Son iki hafta içinde izlediğim en güzel fragmanlardan biri Elysium. Beklentilerimizin yüksek olması çok normal çünkü yönetmen Neil Blomkamp'ın bir önceki filmi District 9 başyapıt diyebileceğimiz bir ağırlığa sahip.

Blomkamp peşine Matt Damon, Jodie Foster, Sharlto Copley takmış, bilim-kurgunun yine alt dallarıyla bezeli, mesajı bol kepçe bir filmle Ağustos ayında sinemalara konuk oluyor. 

Sonraki Sayfa İçin Tıklayın 


The Great Gatsby

 

Bu hafta izlediğim 2. güzel fragman. 5 yıl aradan sonra Baz Luhrmann her zamanki üslubunda geri geliyor. Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carrie Mulligan, Isla Fisher ve Joel Edgerton'dan oluşturmuş oyuncu kadrosunu.

1920'lerde I.Dünya Savaşı sonrasında giderek refaha kavuşan Amerika'da, kendi rüyasını yaşamak için New York'a gelen yazar Nick Carraway, bir şekilde milyoner Jay Gatsby ile tanışır. Tüm hayatı değişen Nick Carraway ihtişamlı partiler ve çılgın bir hayatın ortasında bulur kendini.

Filmin görkemine yakışır bir soundtrack'e sahip olduğunu fragmandan anlıyoruz.  

 

Sonraki Sayfa İçin Tıklayın 


The Conjuring 

4 hafta önce The Conjuring için "hiçbir şey olmadan görmeden, azıcık tırstığım fragmanlar listeme ekliyorum" demiştim.

Başrollerinde Vera Farmiga ve Patrick Wilson'ın oynadığı filmin yönetmen koltuğunda Insidious ve Saw'dan tanıdığımız James Wan oturuyor.

Tüm olan bitenin gerçek bir hikayeden alıntı olması ürperme katsayınızı arttıracak. 

 

Sonraki Sayfa İçin Tıklayın 


Hayvanlar Yemeklerini Nasıl Yer? 

Ne acayip soru değil mi? Sanki kimse bilmiyormuş da biz öğretecekmiş gibi. Ama videoyu başka nasıl anlatırım bilemedim.

MisterEpicMann ekibinin cin fikirli videosu şu anda Youtube'un en çok izlenenleri arasında. 4 önce yüklenen video 21.935.299 kere izlenmiş.

Tyrannosaurus Rex bana ilk şoku yaratan hayvan oldu. 

Sonraki Sayfa İçin Tıklayın 


Ben Eski Dishonored'ı Özledim 

 

Michael Shanks Dishonored'ı bir başka açıdan görmemizi sağlıyor. Hem de bizzat maskeyi takarak. Gerçi Corvo'nun maskesi başkaların yüzüne de tam oluyor.

İşin özü oyun 2B platform oyunu olsaydı nasıl olurdu merakımızı gideriyoruz. 

 

Sonraki Sayfa İçin Tıklayın 


Daha Nice Kutlu 20 Yıllara Jurassic Park 

20 yıl olmuş mu yahu? Filmin açılışında dinozorları ilk gördüğümüz sahneyi nasıl da hayretle izlemiştik.

Jurassic Park'ın 20. yaşı sadece sinemalarda 2B olarak izlenerek kutlanmıyor. Bakınız her akla gelenin yeniden hayat bulduğu diyar Minecraft'ta da kutlamalar var.

Jurassic Park'da tura Minecraft gözlüğü takarak başlıyoruz. 

 

Sonraki Sayfa İçin Tıklayın 


Sihirli Orman

Evvel zaman içinde ormanın birinde minik insanlar yaşarmış. Evlerini ağaç gövdelerine oymuşlar, yaşamlarını orada sürdürürlermiş.

Daniel Barreto'nun hazırladığı Gif'ler uzaktan çok numarası yokmuş gibi gözükse de birkaç ışık oyunu sayesinde inanılmaz ürkütücü bir hal almış.

Hışşşşt! Orada biri mi var? 

danielbarretowoodhouses1

danielbarretowoodhouses3

 

danielbarretowoodhouses2

 

danielbarretowoodhouses4

Sonraki Sayfa İçin Tıklayın 


Barad-dûr

Orta Dünya'nın kutsal mekanı odanıza geliyor. Mordor'un kalbi hiç bu kadar geçek olmamıştı. Yani şu gördüğünüze masa lambası demek sizce de haksızlık değil mi?

David Tremont'un tasarladığı 54 santimetre boyunda yaklaşık 10 kilo ağırlığındaki lamba LED ışığı ile odanızı ürpertecek. Biraz da cebiniz yakacak.

Çünkü fiyatı 299$'cık.

f486 eye of sauron desk lamp

f486 eye of sauron desk lamp detail

f486 eye of sauron desk lamp ondesk

Sonraki Sayfa İçin Tıklayın 


Video Oyunları Çocuk Kitabı Olunca

Pek çok ilgi çekici konsept tasarımlar, hayata geçmeyecek projeler ya da var olmayan film afişi getirdik Kahve Molası'na. Ancak çok azı bu kadar güzel ve masumane duruyordu.

Joey Spiotto özellikle Dead Space konsept tasarımları ile tanınıyor, ancak yeni çalışmaları hiç de kasvet içermiyor.

En sevdiğiniz oyunların çocuk kitapları haline geldiğini düşünün. Evet, şimdilik sadece kapakları var ama gerçekten basılsalar ne güzel olurdu. 

CakeLieBlog

My-Big-DaddyBlog

LittleDragonbornBlog

YORUMLAR
Parolamı Unuttum