Master Chief, Halo TV Dizisinde Kaskını Çıkaracak

Yüzü kesin Pablo Schreiber'a benziyordur

Halo serisinin tartışmasız en önemli karakteri, başrolü Master Chief 20 yıldır bir çok oyunda, kitapta, hatta çizgi romanlarda karşımıza çıktı. Ama bunca senedir yapmadığı bir şey vardı, o da kaskını çıkarmak. Gerçekten de Master Chief'in nasıl bir yüzü olduğunu bugüne kadar hiç görmedik. Ama Paramount+ dizisi ile bu durum değişecek.

Halo TV dizisinin idari yapımcısı ve 343'ün transmedya sorumlusu Kiki Wolfkill dizide Master Chief'in yüzünü göreceğimizi açıkladı. Dizide Master Chief'in kaskını çıkaracak olmasının sebebi kişisel bir hikaye anlatılmasıymış.

"Bir karakter hikayesi ve kişisel bir hikaye anlatmak üzere yola çıktık. Ve o hikayenin içine gerçekten girdiğimizde, o zırhın içindeki ve o kaskın altındaki kişiyi gerçekten de görmeniz gerektiği ortaya çıktı" demiş Wolfkill.

Oyunlarda Master Chief'in yüzünü görememiş olmak hiçbir zaman hikayeye zarar vermedi. Mesela benzer biçimde Gordon Freeman'in sesini duymamak da Half-Life'a zarar vermemişti. Halo yapımcılarının neden böyle bir ihtiyaç duyduğunu anlamak güç. Zaten hem 343, hem de Microsoft bu tür sahnelerin tartışma yaratacağının farkında. Serinin hayranlarının önemli bir kısmı karakterin yüzü görünmeden gizemli kalmasını tercih ediyor.

"Bazıları için bu 20 yıllık bir bekleyişin sonu, bazıları için ise hayal etmesi oldukça zor bir şey. Chief'in yüzünü görmek isteyenlere de, istemeyenlere de saygı duyuyoruz. Ama hikayenin doğası gereği Master Chief ile farklı biçimde bağ kurmanın önemli olduğunu düşündük, bu da yüzünü göstermek anlamına geliyor."

Burada belki şöyle bir teselli olabilir. 343 ve Microsoft'un daha önce de teyit ettiği üzere dizi oyunun kanonu dışında, farklı bir zaman çizgisinde geçecek ve dizide göreceğimiz Master Chief oyunlardan tanıdığımız Master Chief ile aynı olmayacak. Yani "bu yüzünü gördüğümüz gerçek Master Chief değil" diye düşünmek isterseniz serbestsiniz :)

Dizide Master Chief'i Pablo Schreiber canlandırıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum