Namco'nun 1978 Tarihli İlk Oyunu Yeniden Oyuncularla Buluşuyor

Pac-man'in yaratıcısının da ilk oyunu

Namco'nun geliştirdiği ilk video oyunu bu hafta ilk kez yeniden yayınlanıyor.

Gee Bee orijinal olarak 1978'de arcade salonlarında piyasaya çıkan bir oyun ve bu oyun ilk kez Hamster Corporation'ın Arcade Archives serisi kapsamında ev konsolu oyuncularıyla buluşacak.

Pac-Man'in yaratıcısı Toru Iwatani tarafından tasarlanan oyun, Iwatani'nin tilt makineleri üretmek istemesi ancak Namco yöneticilerinin bu fikre sıcak bakmaması sonucunda ortaya çıkmış. Iwatani bunun üzerine Breakout'tan ilham alan ancak tilt masasından tamponlar, dönen çubuklar ve 'NAMCO' harf göstergeleri gibi unsurlar içeren Gee Bee'yi yaratmış.

2014'te başlayan Arcade Archives serisi bugüne kadar 487 arcade oyunu yayınladı ve her hafta yeni oyunlar eklenmeye devam ediyor.

Gee Bee'nin de aralarında bulunduğu Arcade Archives versiyonları Switch ve PS4'te, Arcade Archives 2 versiyonları ise Switch 2, PS5 ve Xbox Series'te mevcut.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum