Samsung İşi Büyütüyor: Galaxy Mega

Güney Koreli firma, iki yeni Galaxy modeli tanıttı: Galaxy Mega 5.8 ve Galaxy Mega 6.3

Beni takip edenler, büyük ekranlı telefonlar konusunda neler düşündüğümü az çok biliyorlardır. Bu konuda fikrim henüz değişmedi; ancak telefonlar her geçen gün büyümeye devam ediyor. “Böyle giderse tablet diye bir şey kalmayacak.” demiştim daha önce birkaç kez. Bunu tekrar ediyor, hatta bir artırıyorum.

Samsung da bu büyümenin farkında olacak ki, 5.8” ve 6.3”lik modellerinin sahip olduğu yeni tanıtılan çekirdek aileye “Mega” adını vermiş. Telefonun boyutu hakkında iyi bir fikir sahibi olmak istiyorsanız, Galaxy S III’ün 4.8”lik; Galaxy Note II’nin de 5.5”lik olduğunu belirteyim. Anladınız değil mi şimdi piyasanın nereye gittiğini?

Yeni telefonların (özellikle de 6.3”lik modelin) teknik özellikleri, gözü aşırı yüksekte kullanıcıların isteklerini karşılayabilecek nitelikte. 6.3”lik model 720p ekrana, LTE desteğine, 8/16GB kapasite seçeneklerine sahip depolamaya ve 1.7GHz’lik çift çekirdekli bir işlemciye sahip. 5.8”lik modelin ekranı qHD. Bu model HSPA desteğine, 8GB depolama seçeneğine, 1.4GHzçift çekirdekli işlemciye sahip.

Her iki telefonda bulunan özellikler de şu şekilde: 8MP’lik kamera, 1.5GB bellek, microSD yuvası ve Android4.2Jelly Bean işletim sistemi. Samsung’un Air View ve Pop-Up Play gibi özelliklerini de bünyesinde barımdıran modellerin fiyatı konusunda bir bilgi yok henüz. Ancak Galaxy S IV ve Galaxy Note II’den daha ucuz olacak gibiler.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum