Starfield, 12 Milyon Oyuncuya Ulaşarak Önemli Bir Eşiği Aştı

Microsoft oyunları arasında ilk 10’a girdi

Microsoft’un Starfield’dan beklentisi yüksekti, buna şüphe yok. Bu beklentinin ne ölçüde karşılandığını ortaya koyabilecek bir veri paylaşıldı. Starfield’ın ulaştığı oyuncu sayısı 12 milyona ulaşmış bile.

Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer, bu bilgiyi Brezilya merkezli eğlence kongresi CCXP kapsamında gerçekleştirdiği bir röportajda paylaşıyor.

Spencer, “Starfield, muhteşemdi. İşimin özel yanlarından biri de oyunları geliştirme sürecinin çok erken aşamalarından itibaren oynayabilmek. Esasında, geçtiğimiz yıl bu zamanlarda Starfield oynuyordum… Ve o vakitlerde, oyunun başından kalkamamamdan hareketle bunun muhtemelen çok özel bir oyun olacağını söyleyebilirdim” diyerek Starfield’ı övdükten sonra, oyunun 12 milyon oyun severe ulaştığını belirtiyor.

Spencer, “Stüdyolarımız tarafından geliştirilen oyunlar içerisinde ilk 10’a girdi” diyerek Starfield’ın önemli bir eşiği aştığının da altını çiziyor. Tabii Starfield'ın önünde daha gidilecek uzun bir süre var.

> Starfield - İnceleme

Bethesda oyunlarından çok önemli 2 örnek bulunuyor Starfield'ın önünde. The Elder Scrolls V: Skyrim’in toplam satışları 60 milyonu, Fallout 4’ün ise 25 milyonu aşmış durumda. Starfield’dan da benzer bir performans bekleniyor diyebiliriz. Bunu başarabilecek mi, önümüzdeki yıllarda göreceğiz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum