Hayran Yapımı Monkey Island İstemez Miydik?

Ancak ne yazık ki iptal oldu

Birkaç Monkey Island hayranı, geçtiğimiz haftalarda hayran yapımı yeni bir Monkey Island oyununa başladıklarını duyurdu.  Kısa bir sürenin ardından projenin yaratıcısı Roman "MacGuffin" Esseln, ne yazık ki serinin haklarının Disney’de olması dolayısıyla oyunu iptal etmek zorunda kaldıklarını açıkladı.

Şimdi hikayemizin başına dönelim. 17 Mart gecesi, MacGuffin isimli bir kullanıcı Adventure Game Studio forumlarına gönderdiği bir mesajda, The Carnival of Monkey Island isimli bir oyun üzerinde çalıştıklarını duyurarak 2 adet ekran görüntüsü yayınladı.

Daha once yapılan 3B Monkey Island oyunlarından şikayet eden MacGuffin, 2B olarak tasarladıkları The Carnival of Monkey Island’ın hikaye olarak ikinci ve üçüncü oyun arasında bir zaman geçtiğini bildirdi.

Ancak önlerinde büyük bir engel duruyordu; oyunun hakları LucasArts’ı satın almış olan Disney’in elinde bulunuyordu. Yapımcılar bu sorunu atlatmak için oyunu tamamen bedava olarak piyasaya sürmeyi düşündüler. Ne yazık ki işler yapımcıların istediği gibi olmadı ve en nihayetinde bugün projenin iptal edildiği duyuruldu. 

Konuyla ilgili açıklama yapan MacGuffin, Disney’den lisans almanın imkansıza yakın olması nedeniyle iptal etmek zorunda kaldıklarını açıkladı. Daha once 3B Monkey Island oyunlarını sert bir dille eleştiren MacGuffin, iptal açıklamasını yaparken, önceki açıklamalarının şahsi fikri olduğunu ve bunun için özür dilediğini de sözlerine ekledi.

Yapımcı ekip, seriye yakışacak espirileri nasıl kotaracaktı bilemiyoruz ancak ekran görüntülerinden anlaşıldığı kadarıyla grafiklerin üçüncü oyundan ve ilk iki oyunun yeniden yapımlarından aşağı kalır yanı yokmuş.

Disney bize Star Wars'dan başka bir Lucas markası sunacak mı bilinmez ancak şu aşamada insanlar, Disney’in Lucas’ı satın almasına gösterdikleri tepkide haklı çıkıyorlar gibi görünüyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum