Twitter #music Tanıtıldı

Tabi ki yine ilk etapta Türkiye avucunu yalıyor.

Twitter'ın kendi müzik servisini açacağı söylentileri, firmanın We are Hunted'ı satın almasıyla birlikte yüksek sesle konuşulur olmuştu. Sonunda Twitter #music resmiyet kazandı ve bu sabah, Good Morning America isimli bir programda duyuruldu.

Servisi an itibariyle kullanabilen ülkeler arasında Amerika, Kanada, İngiltere, İrlanda, Avustralya ve Yeni Zelanda bulunuyor. “Daha çok ülke de zamanla bu servise kavuşacak.” gibisinden üstü kapalı bir tabir kulanılmış blogda, ancak hangi ülke ve ne zaman olduğu belli değil.

Bunun haricinde, Twitter #music'e şimdilik sadece iOS'li telefonlar ve music.twitter.com adresinden ulaşılabiliyor. Bünyesinde barındırdığı şarkılar şu an için iTunes, Spotify ve Rdio'dan gelen Twitter #music, kullanıcılara takip ettikleri kişilerin (özellikle de sanatçıların) dinledikleri ya da paylaştıkları müziklere ulaşabilmelerine olanak tanıyor. Herhangi bir sanatçının profilinden tanınan parçalarına erişmek ya da o sırada dinlenilen parçayı tweet olarak atmak da mümkün. Bunun haricinde Popüler, Yeni, Önerilen, #Şu An Çalan ve Ben (sizin takip ettiğiniz sanatçı/kişilerden) sekmelerinden de farklı müzikler ulaşılabilir durumda.

Son olarak Rdio ve Spotify üyesi kullanıcıların, bu servislerde yer alan tüm parçalara ulaşabildiklerini belirteyim. iTunes'la ise kullanıcılar, diledikleri parçanın bir kısmını dinleyebiliyorlar sadece.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum