Unutulmaz Oyun Müzikleri: Assassin's Creed 2 - Ezio's Family

"...and as my father before me, I am an Assassin."

[ Haftalık Unutulmaz Oyun Müzikleri köşemizde hafızalarımızdan çıkmak bilmeyen, hepimizde derin izler ve tatlı anılar bırakan oyun müziklerini birlikte hatırlıyoruz. ]

Bir adam düşünün; çok sevdiği babası ve kendisini her bulaştığı beladan kurtaran abisi gözlerinin önünde haksız iftiralar sonucu idam edilmiş; o güne kadar şımarık bir zengin çocuğu olarak büyümüşken bir anda hem ailesinin, hem de nesillerdir süren bir geleneğin yükünü sırtlamak zorunda kalmış ve kendisini bin yıllardır süren bir savaşın tam ortasında bulmuş bir adam.

Floransa'nın sokaklarında tapınakçılardan birlikte kaçtığımız, Venedik'in kanallarında aynı korkuyla saklandığımız, Roma'nın en karanlık dehlizlerine birlikte dalıp İstanbul'da Galata Kulesine birlikte tırmandığımız bir adam, bir suikastçı. Ezio Auditore de Firenze.


Size önce notalardan, keman ve piyanonun mükemmel senkronizasyonundan, 38. saniyede giren vokalin o insanın ruhuna işleyen bir ağıt gibi kederli ama bir destan gibi de başı dik tonundan bahsedebilirdim. Ama bu sadece parçalara bakmak olurdu, oysa Ezio's Family bu parçaların birleşmesinden çok daha fazlası.

Doğumundan ölümüne kadar hayatının nerdeyse her anına tanıklık ettiğimiz, ellerimizde büyüyüp yaşlanan Ezio'nun hayatını, birlikte atlattığımız zorlukları, yaşadığımız acıları anlatan, sizi bir anda alıp Florensa'ya, Venedik'e, Roma'ya, İstanbul'a götüren bir şaheser.

YORUMLAR
Mehmet
29 Temmuz 2019 12:23

sadece bu eser icin bile jesper kyd'ın heykeli dikilmeli...

Marshall Eriksen
28 Temmuz 2019 20:39

Jesper Kyd'in elinin değdiği her şey gibi ilk AC'lerin soundtrackleri de unutulmazdı. Baktığımızda yeni nesil AC'lerde bulamadığımız o ruhun ben Jesper Kyd dokunuşları olduğunu düşünüyorum.

Parolamı Unuttum