Unutulmaz Oyun Müzikleri: Dead in Vinland – Forced Exile

Bir sürgünün müziği

[ Haftalık Unutulmaz Oyun Müzikleri köşemizde hafızalarımızdan çıkmak bilmeyen, hepimizde derin izler ve tatlı anılar bırakan oyun müziklerini birlikte hatırlıyoruz. ]

Viking temalı oyunlara kayıtsız kalamıyorum (hangi oyunlara kayıtsız kalabiliyorsun ki zaten diye de sorabilirsiniz tabii :)), kuzey esintili her oyun bir şekilde radarıma girmeyi başarıyor. Bunlardan birisi de Dead in Vinland olmuştu.

Önceki oyun Dead in Bermuda öyle çok da beğendiğim, hayran kaldığım bir oyun değildi gerçi, ama sonuçta işin içine Vikingler girmişti, Dead in Vinland oynamak benim için şart olmuştu artık. İlk fırsatta da bu şartı yerine getirdim tabii.

Xavier Collet – Forced Exile

Oyunun açılışında Viking ailemizin nasıl saldırıya uğradığını ve evlerini terk edip bilinmeyene doğru yelken açtıklarını görüyorduk. Arka planda akıp giden hafif bir ezgi dikkatimi çekmişti. Sonra oyuna başladım ve neresi olduğunu bilmediğimiz adada aileyi bir arada ve hayatta tutma mücadelesine giriştim. Arka planda yine öyle hafif hafif bir ezgi akıyordu. Bir noktada bu ezgi, oyunun önüne geçmeyi başardı benim için.

Öyle bir ezgiydi ki, alttan alta içime işliyordu. Çok tanıdık gelen tınılarla donanmıştı. Ud sesini, kavalı, tefi duydukça kendimi bu ezgiye daha da kaptırmıştım. Xavier Collet, belki benim gibi pek çok oyun sever için unutulmaz oyun müzikleri arasına adını yazdıracak bir besteye imza atmıştı. Hüzünle başlayan, bir noktadan sonra ise ritim kazanıp finali coşkuyla yapan Forced Exile, işte bu şekilde hafızama kazındı:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum