Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen RGG Summit 2025'de beklenen Yakuza Kiwami 3 duyurusu gelmiş, ona bir de sürpriz Yakuza 3 Gaiden: Dark Ties duyurusu eşlik etmişti.
Yakuza Kiwami 2'deki Majima Saga modunun aksine Dark Ties, ana oyunun baş düşmanı Yoshitaka Mine etrafında şekillenen "tam teşekküllü" bir yan oyun olacak. Ancak bu ek oyun, başlangıçta Kiwami 3 ile birlikte gelen bir video projesi olarak planlanmış.
Yakuza Kiwami 3 & Dark Ties’in yönetmeni Ryosuke Horii, Famitsu ile gerçekleştirdiği röportajda neden bunu bir oyuna dönüştürmeye karar verdiklerini açıklamış.
Horii, ilk planın Yoshitaka’nın hikâyesini "video gibi izlenebilir" bir şey olarak üretmek olduğunu söylüyor. Ancak geliştirme ekibi, oyuncuların Mine karakterini kontrol etmeyi isteyeceğini öngörmüş ve karakteri oynanabilir yapmak “hikâyesini anlatmanın en iyi yolu” olarak görülmüş.
Bu değişimde rol oynayan bir diğer etken de Yoshitaka Mine’in popülerliği olmuş. Seride kısıtlı bir yere sahip olmasına rağmen Mine, kimi Yakuza hayranları tarafından en sevilen karakterler arasında sayılıyor. Serinin yapımcısı Hiroyuki Sakamoto’ya göre bu popülarite, Dark Ties’ın oynanabilir hâle getirilmesi fikrini desteklemiş durumda.
Ana oyunun daha hafif tonunun aksine, Dark Ties’in Mine odaklı hikaye anlatımı “daha havalı ve daha stilize” olacak şekilde planlanmış. Kiwami 3 ile Dark Ties birlikte sunularak, bu iki farklı üslubun oyunculara daha eğlenceli bir deneyim yaşatması umuluyormuş.
Dark Ties’ta Mine başlangıçta bir iş insanı olarak çıkacak karşımıza. Fakat yavaş yavaş yakuza dünyasına daha fazla girdiğini göreceğiz. Kiryu ve diğer karakterlerden farklı olarak, Mine adalet duygusuyla hareket eden biri değil; yan hikâyelerde bile “kötüyü yenmek, savunmasızları korumak” gibi kavramlarla ilgilenmiyor. Bu da söylendiği gibi daha karanlık tonda bir oyun olabileceğine işaret ediyor.
Yakuza Kiwami 3 & Dark Ties, 12 Şubat 2026’da bizlerle olacak. Her Yakuza oyununda olduğu gibi dört gözle bekliyoruz, çok yakından takipteyiz.
















