Yandex Çalışıyor: Haritalara Kocaeli Panoraması Da Eklendi!

Oturduğunuz yerden köşe bucak Kocaeli gezisi.

Sunduğu pek çok servisle gönlümüzde tahat kuran Rus firma Yandex, Haritalar servisinin bir özelliği olan Panorama'ya (“Google Sokak Görünümü'nün En Büyük Rakibi” olarak da bilinir) Kocaeli'ni de ekledi. Böylelikle panaromik fotoğraflarla birlikte sokak sokak, cadde cadde dolaşabileceğimiz şehirlerimize bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Bu eklemeyle birlikte Yandex.Haritalar'da, oturduğunuz yerden İzmit Saat Kulesi, Eski Demiryolu Müzesi ve Darıca Hayvanat Bahçesi'nin de dâhil olduğu 915km'lik sokak ve caddeleri gezip dolaşabilirsiniz. Siz gezip dolaşırken, ben de Yandex'in bu hizmet için 115.440 fotoğraf çektiğini ve toplamda 29.000'e yakın panaroma kullandığını belirteyim de anlayın verilen emeği. Hatta otomobilin geçmediği yerlerde, çekimler yaya olarak ya da bisiklet kullanılarak yapılmış (gerçi bunu diğer panoramalardan da biliyoruz).

Ne diyelim, adamlar uğraşıyor. Eğer ilginizi çekiyorsa hemen İstanbul'u, Ankara'yı, İzmir'i ya da haberimizin asıl konusu Kocaeli'ni gezmeye başlayabilirsiniz (ama ilk fırsatta bizzat gidin gezin, ekran başında gezme mi olurmuş!)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum