Yeni iPhone Hakkında Söylentiler Dinmiyor

Söylentilere bakılırsa Apple, bu sene bambaşka bir iPhone çıkaracak.

Söylentiler, söylentiler... Söylentiye inanma, söylentisiz de kalma sayın oyungezer. Şimdiye kadar fos çıkan ya da “Aaa, hakikaten doğru çıktı be.” dediğimiz o kadar söylenti çıktı ki, artık ne yapacağımızı şaşırdık. En güzeli karşımıza çıkanları okumak, akabinde de hemen unutmak. Yoksa kafayı yer insan yahu.

Şimdi gelelim iPhone'a. Takip ettiyseniz biliyorsunuzdur yeni iPhone modeli hakkında çıkan türlü türlü söylentileri. Şimdiye kadar duyduklarımıza göre farklı ekran boyutlarına, malzeme kalitesine ve tasarıma sahip yeni iPhone modelleri gelecek mesela. Ya da ne bileyim, iOS 7 devrimsel değişikliklere sahne olacak... “Şimdiye kadar” diyorum, çünkü bugün gelen bir diğer iddia da yeni iPhone'un sadece siyah ve beyaz olarak değil, farklı renk seçeneklerine de sahip olacak olması (hatta parmak izi okuyabileceği de söyleniyor yeni modelin). İddia iddia üstüne biniyor, bize sakin olup yeni iPhone'un tanıtımını beklemek düşüyor.

Ama bir saniye! O zamana kadar biraz kafa patlatabiliriz durum üzerinde değil mi? Akıllı telefon piyasasındaki çeşitliliği düşününce, tüm bu söylentilerin doğru olma ihtimali kulağınıza oldukça mantıklı gelmiyor mu sizin de? Ama Apple bu, geleneklerinden kolaylıkla kopabilen bir firma değil. Ki iPhone'un, bu hâliyle zibilyon tane sattığı da bir gerçek. Peki ya farklı modeller çıkararak, her paydadan ekmek yeme fikri firmaya cazip gelmiş olamaz mı (iPad mini örneği gibi)? Olabilir...

Bla bla bla... Göstermeye çalıştığım, gerçeği görene kadar hiçbir şekilde bu konuda kesin doğru bir kanıda bulunamayacağımız. Ancak şunu söyleyebiliriz sanırım: Yeni modelin adı iPhone 5S olacaksa, çok fazla bir yenilik beklemek pek doğru olmaz sanki.

Ne dersiniz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum