Atari, Ataribox İle Yeniden Sahalara Dönüyor

Atari'den yeni bir konsol mu geliyor?

Atari gizemli bir işler peşinde, tam olarak ne olduğu belli olmasa da işin içinde yılların köklü firması olunca insan haliyle heyecanlanıyor. Yaşı 30'un üzerinde olan çoğu kişinin video oyunları ile tanışmasına vesile olan, milyonlarca satmış, ülkemizde de kara kutu ismiyle taklitleri satılan ve hala daha satılmakta olan Atari 2600'u unutmak mümkün mü ki? İlk River Raid'imi bir 2600'de oynamıştım ben, hey gidi günler.

Geçtiğimiz günlerde ataribox.com diye bir site ortaya çıktı ve bu sitede yaklaşık 20 saniyelik bir videoda yeni bir cihaz ve Atari logosu ile karşılaştık. Elbette isteyen herkes böyle bir site açabilir ve feyk bir video hazırlayabilir. Bunu düşünen The Verge sitesi Atari yetkililerinden biriyle durumu teyit etmek için görüşmüş ve gerçekten de bu projenin arkasında Atari firmasının bulunduğunu öğrenmiş. İsmin lisansını alan üçüncü bir geliştirici değil, bizzat Atari tarafından hazırlanan bir cihaz bu.

Sitenin alt kısmında üç tane mail linki var. İlk ikisi tamam, ama Dev (Geliştirici) ismindekine tıkladığınızda "Ben bir geliştiriciyim ve platformunuz hakkında daha çok şey öğrenmek istiyorum" konulu bir mail gönderebiliyorsunuz. Bu da tanıtılacak olan cihazın yeni bir konsol olduğu anlamına geliyor.

Benim düşünceme göre eski Atari 2600, 5200, belki 800XL oyunlarını çalıştıracak retro tabanlı bir cihaz olabilir bu. Klon piyasasında özellikle de 2600 için bu tür cihazlar yıllardır bulunabiliyor ama geliştirici mailindeki cümleden yaptığım çıkarım doğruysa bu bir yandan eski oyunları desteklerken, yeni oyunlar da sunabilecek bir platform olmalı.

Yarın öbür gün commodorebox.com sitesi de açılsa tadından yenmez.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum