Marvel 1943: Rise of Hydra - İlk İzlenim

Boomer Brawler (veya Dedeler Dövüşte)

Uncharted serisinin yaratıcısı Amy Hennig’in, 2019’da kurduğu Skydance New Media stüdyosunda Captain America ve Black Panther’e odaklı bir Marvel oyunu geliştirdiği bir süredir kulislerde konuşulan bir şeydi. Oyunun nasıl görüneceğine ve hikâyesine dair birtakım ipuçlarını da geçtiğimiz haftalarda GDC bünyesinde düzenlenen State of Unreal konferansında edindik. Bize bu ipuçlarını, ismi “Marvel 1943: Rise of Hydra” olarak duyurulan oyunun ilk hikâye fragmanı verdi.

Oyunun ilk fragmanının neden bir Unreal Engine konferansında yayınlandığı da haddinden fazla gerçekçi görselliğinden belli oluyordur diye düşünüyorum. “İlk Black Panther filminin CGI sahneleri şundan kötü görünüyordu” diyeceğim neredeyse… Hatta dedim gitti! Marvel 1943, tıpkı Hellblade 2 gibi Unreal Engine 5’in fotorealistik yüz ve vücut modelleme teknolojisi Metahuman’ı kullanan ilk birkaç oyundan biri olacak. Bu teknolojiyle çehresi dijital ortama aktarılan baş karakterlerimizden Captain America Drew Moerlein (Horizon Forbidden West’teki Quen CEO), Black Panther’sa Khary Payton(The Walkind Dead’deki Ezekiel) tarafından canlandırılıyor. Her iki oyuncu da jest ve mimikleriyle inanılmaz görünüyorlar.

Ha tabi fragmanın tamamen oyun içi olduğuna dair bir ibare yok. “In-engine” olduğu, yani oyun motoruyla üretildiği belirtiliyor ancak bu çıkış günü gelip oyun donanımlarımızda çalışmaya başladığında böyle görüneceğinin hiçbir şekilde garantisi değil. Yine de konferansta kulaklara fragmanın %30 kadarının gayet de oyun içi görüntü olduğu fısıldanmış. RTX 4080-4090 ayarında bir kartta böyle görünebileceğine inanırım, konsolda böyle görünebileceğineyse pek inanmam. Görselleri bu kadar iyi yapan tek şey yüz animasyonlarının gerçekçiliği değil çünkü.

Fragmanın bizlere doğruladığı diğer şeylere dönecek olursak, oyunun en azından bir kısmı Nazi işgali altındaki Paris’te geçecek ve Cap ile Panther’e ek olarak iki oynanabilir karakter barındıracak. Bunlardan bir tanesi, Nick Fury’nin Howling Commandos birliğinden Gabriel Jones, diğeriyse ortamda bir Wakanda casusu olarak bulunan ancak çizgi romanlarda dönemin Black Panther’inin eşi ve Wakanda Kraliçesi olarak boy gösteren Nanali. Dönem demişken oyundaki Black Panther de bizim T’Challa’nın dedesi, yani Azzuri. Oyunun hikâyesinin, Captain America/Black Panther: Flags of Our Fathers isimli çizgi romandan doneler barındıracak olsa bile bir uyarlama olmayacağı ve yepyeni bir hikâye anlatacağı söyleniyor. Mevzubahis çizgi roman, filmlerden tanıyacağınız Ulysses Klaw’un babası ve Nazi olan Fritz Klaue’un, Wakanda’ya göreve gidip Cap ve Azzuri tarafından durdurulması üzerine bir hikâye. Bu bağlamda oyunda da karşımıza çıkabilir, Rise of Hydra benzer bir konunun, Wakanda’dan çalınan Vibranium’u aramaya gelen bir Azzuri ve Cap’in yollarını Paris’te kesiştirmesi şeklinde işlenebilir. İşin arkasında Klaue çıkabilir, Hydra oyunda daha büyük ölçekte bulunabilir. O arada Nanali ile Azzuri arasında bir romantizm yeşerebilir. Uslu bir çocuk olursak Red Skull’ı bile görebiliriz.  Sonra artık sevecek miyiz, yoksa hikâye konsepti ve düşmanlar biraz antika mı kalacak bakar görürüz.

Bu arada oyunda dört oynanabilir karakter olacak dediğimde tadınız kaçtıysa kaçmasın, zira bu Marvel 1943’ün 4 kişi Co-Op oyunlar furyasının bir parçası olacağı anlamına gelmiyor. Oyunun tek kişilik bir aksiyon macera oyunu olacağı ilk elden onaylandı. Dört farklı karakterle oynamak 10-12 saatten çok daha uzun bir oyun olacağı anlamına gelmiyorsa yine benim temkinli yaklaşacağım bir konsept teşkil edecek lakin. Karakterlere eşit ağır verileceğini düşündüğümden (diğer türlü bu şekilde tanıtmazlardı oyunu çünkü) kişi başı 2-3 saat çok ama çok kısa olacak çünkü. Ha tabii buna dair soruları cevaplamak, hatta cevaplarına dair spekülasyon yapmak için dahi çok erken. Şimdilik Amy Hennig ismine güveneceğiz gibi duruyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum