Death Stranding'in Hikayesini Başta Kojima'nın Ekibi Bile Anlayamamış

Bir de biz öğrenebilsek şu hikayeyi

Maalesef E3'te Death Stranding'i göremedik, Hideo Kojima üstad fuar öncesi yaptığı açıklamayla "boşuna beklemeyin gençler" mesajı vermişti zaten. Ama bu E3'te Death Stranding konuşulmadı anlamına gelmiyor çünkü Hideo Kojima da oradaydı ve E3 Coliseum Soru & Cevap oturumuna katılarak oyun hakkında konuştu.

Kojima'nın söylediğine göre Death Stranding'i anlattığında Kojima Productions'ta kurduğu yeni ekipteki hiç kimse ne yapmak istediğini anlayamamış. İnsan kafasında daha önce hiç kimsenin görmediği tarzda bir oyun kurunca anlatması da zor oluyor demek ki. Kojima bu süreçte yaşadıklarını keyifli biçimde anlatmış.

"Aklıma bir plan geldiğinde oyunun sistemiyle ilgili düşüncelerimi açıklamaya çalışıyorum. Bu düşünceyi ilk olarak ekibime açıyorum. Ekibe Death Stranding'de ne yapmak istediğimi anlatmaya bir sene önce başladım. Kimse beni anlamadı! Çünkü yeni birşeyler, farklı bir şeyler yapmak istiyordum. Düşünceme göre eğer insanlar fikirlerinize karşı çıkıyorsa doğru yoldasınız demektir. Benim için oyun yaratmak bu işte. Kafamdaki fikirleri gün be gün açıkladım ve sonunda ekibim de ne yapmak istediğimi yavaş yavaş anlamaya başladı. Şu an başarmayı hedeflediğim şey hazır durumda. Ekibim çalışırken dahi olduklarını iddia ediyor ama o zaman da 'yo yo, bunu ben düşündüm' diyorum."

Death Stranding'i anlamayanlar sadece oyunun geliştirici ekibi değil. Oyunun önemli isimlerinden, ünlü aktör Mads Mikkelsen de bu konuda daha önce bir açıklama yapmış, Kojima kendisine hikayeyi anlatırken büyük kafa karışıklığı yaşadığını, konuyu anlamadığını ve duyduğu şeylerin merakını acayip cezbettiğini söylemişti. Tabi Mikkelsen'in hikayeyi anlamasına da gerek yok, sadece kendi karakterinin geçmişini ve ne yapması gerektiğini bilse yeter. Sanki biz yayınlanan fragmanlar da bir şey anladık mı ki? Ama elbette oyunun sistemlerini yaratacak, sinematiklerini hazırlayacak ekibin hikayesi anlaması önemli.

Sonuçta Kojima'yı bu yüzden seviyoruz. Adam başkalarının yaratmaya cesaret edemeyeceği fikirleri, oyun mekaniklerini kullanarak oyunlar yaratıyor. Death Stranding de farklı olmayacak ve bence büyük bir hit haline gelecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum