E3 Coliseum Programı Açıklandı - Listeyi Okumak Bile Heyecan Verici!

E3 Coliseum'da kim ne zaman sahneye çıkacak? Bize ne gösterecek?

 E3 kapılarını ilk kez halka, oyunculara da açacak ve bunu 2 gün sürecek harika bir programla yapacak.

Bildiğiniz üzere E3'e katılmak için basın mensubu olmak gerekiyor, bunun dışında konferansı izlemek için tek yol canlı yayınlardan geçiyordu. Bu yıl işler değişiyor. Aylar öncesinden duyurulan E3 Coliseum ile hafif BlizzCon tadında bir etkinlik yapılacak. 2 gün sürecek olan bu etkinlik, E3'e katılan oyuncuları geliştiriciler ve yapımcılarla diz dize getirecek, oyunculara piyasaya çıkacak olan oyunlara ilk kez göz atma, geliştirici ve yapımcılarla söyleşi ve özel şovlara katılabilmek gibi imkanlar sunacak.

ESA (Entertainment Software Association), E3 ve Geoff Keighley (kendisini The Game Awards'tan hatırlayacaksınız) işbirliğinde gerçekleştirilecek olan E3 Coliseum 2 gün sürecek ve oldukça heyecan verici bir programa sahip. Program şöyle cereyan edecek efendim:

Not: Pragram saatlerini TSİ olarak veriyorum.

E3 2017 - Türkiye Saati İle Hangi Şirket Ne Zaman Konferans Verecek?

13 Haziran

  • 21:00 - God of War: Behind the Curtain

e3-big-2

God of War serisinin yeni üyesi sahneye çıkıyor, oyunun detayları ile aramızdaki perde aralanıyor. Yeni God of War'la ilgili elimizde çok fazla bilgi yok. Evet, oyunun çıkış tarihi ile ilgili dedikodular dolaşıyor ve evet, konsept çalışmalar ne kadar öyle hissettirse de oyunda Vikingler olmayacak. Tamam bunları biliyoruz ama yetmez, daha fazlasını istiyoruz. İşte bu yüzden Michele Morrow önderliğinde gerçekleştirilecek; yeni God of War'un dünya tasarımı, dövüş mekanikleri ve oyundaki baba-oğul ilişkisi gibi konulara ışık tutacak olan panel oldukça ilgimizi çekiyor.

  • 22:30 - Inside Bungie

e3-big-3

Bungie CEO'su Pete Parsons'ın kendi kariyeri ve oyun endüstrisi üzerine konuşacağı panelde ilgimizi en çok Destiny 2'nin gösterimi çekecek. Kusura bakma Parsons... Destiny 2'nin Blizzard App (eski adıyla Battle.net) üzerinden satılacağını ve oyunun önce konsollara, daha sonra da PC'ye çıkacağını biliyoruz. Yaklaşık yarım saati bulan oynanış görüntüleri de yayımlanan Destiny 2 hakkında daha çok şey öğrenmek istiyoruz ve 22:30'daki Bungie panelinin açlığımızı doyuracağını umuyoruz.

  • 22:30'dan 23:30'aWorld Builders

Chris Hardwick, Neil Degrasse Tyson, yönetmen James Gunn, Gearbox’tan Randy Pitchford ve 343 Industries’ten Kiki Wolfkill'le video oyunları ve dünya yaratma konusu üzerine yüksek IQ'lu, tatlı bir söyleşi.

  • 23:30'dan 00:15'e -Assassin’s Creed

 e3-big-4

4 yeni AAA oyun duyurusu yapacağını açıklayan Ubisoft'un en çok merak edilen oyunlarından/serilerinden biri olan Assassin's Creed sahneye çıkıyor! Yeni Assassin's Creed oyunu ile ilgili bir çok söylenti ortaya çıktı ama resmi açıklama gelmediği sürece hemen paçalarımızı sıvamak da istemiyoruz. Zamanında bizi ihya da eden, sinir de eden Assassin's Creed serisi nereye gidecek, serinin geleceğinde bizleri neler bekleyecek? Assassin's Creed panelinde hem bu soruların yanıtını almayı, hem de serinin tekrar yükselişe geçişini görmek istiyoruz.

14 Haziran

  • 00:15'ten 00:45'e - What Game From E3 Will Make You the Next Online Gaming Superstar?

YouTube ve Twitch gibi platformlar, daha doğrusu bu platformlardaki yayıncılar yeni oyunların kaderinde ciddi rol oynayabiliyorlar. E3'te sahneye çıkacak hangi oyun içerik üreticilerinin (YouTuber, Streamer) dikkatini çekecek, hangi oyunlar canlı yayınların yeni kralları olacak? Hangi oyunları oynaması, hangi oyunları izlemesi daha keyifli? What Game From E3 Will Make You the Next Online Gaming Superstar'da bu soruların cevapları verilecek.

  • 00:45'ten 01:15'e - Bethesda Softworks

e3-big-5

 

E3'ün belki de en büyük bombasını patlatabilecek olan Bethesda sahneye çıkacak ve uzay temalı rpg olmasından şüphelendiğimiz yeni oyununu açıklayacak. Bethesda panelinin tek bir oyun ya da duyuru ile sınırlı kalması beklenmiyor. Hatta Skyrim VR ve yeni, ücretsiz bir oyun söylentileri dolaşıyor. Ben ise "Benim halaaaa umuduum vaarrrr..." diye mırıldanarak Elder Scrolls VI'yı bekliyorum.

  • 01:15'ten 02:00'a - Square Enix

Square Enix'in ne açıklayacağı ya da ne göstereceği henüz duyurulmadı; fakat kendilerinden güzel, heyecan verici haberler bekliyoruz. Mesela Dragon Quest XI, Final Fantasy, her ne kadar E3'e konuk olmayacağını bilsek de Tomb Raider, Kingdom Hearts... Beklenecek o kadar çok şey var ki.

  • 02:00'dan 02:30'a - Epic Games

Video oyunları sektörünün önemli isimlerinden Epic Games'in ekibi sahneye çıkacak ve şirketin üzerinde çalıştığı yeni proje hakkında sunum yapacak, yapım aşaması ile ilgili paylaşımlarda bulunacaklar.

  • 02:30'dan 03:00'a - Swing Behind the Scenes With the New Spider-Man for PS4

e3-big-12

 Insomniac Games ve Marvel'dan önemli isimlerle birlikte PS4'e gelecek olan yeni Spiderman oyununa göz atacağız.

  • 03:00'dan 03:45'e - Project Scorpio: The Most Powerful Place to Create and Play

Major Nelson'a (Larry Hryb) Xbox, Turn 10 Studios ve The Coalition'dan önemli isimlerin eşlik edeceği panelde Xbox'ın yeni canavarı Scorpio tanıtılacak ve platformun oyun geliştiricilerine ne gibi imkanlar sunacağı gösterilecek.

  • 04:00'dan 05:00'a - Jack Black in Conversation with Tim Schafer

Tim Schafer ve Jack Black'in söyleşisi gerçekleşecek. Schafer'ın kariyeri, yaratıcı süreç ve Psychonauts 2 üzerine konuşulacak.

  • 20:00'dan 20:45'e - New Realities: VR, AR, and Gaming

Oyun dünyasına büyük bir hızla yayılan VR ve AR masaya yatırılıyor. Will Smith (The Foo Show), yönetmen Ivan Reitman (Ghostbusters), Curtis Hickman (CCO/The Void), Tanja Watson (Squanchtendo Games'in eş kurucusu) David Ellison (CEO/Skydance Media) ve Brandon J. Laatsch (Stress Level Zero Games) üç boyutlu gerçeklik, VR/AR'de oynanış ve hikaye anlatımı gibi konular üzerine konuşacaklar.

  • 20:45'ten 21:30'a - Sea of Thieves: Community Spirit

The Sea of Thieves'in geliştiricisi, sektörün en ketum ekibinden nasıl halka açık, oyuncularla iç içe bir ekibe dönüştüklerini; bunun kendilerine sağladığı avantajları ve karşılarına çıkarttığı zorlukları anlatacak.

  • 21:30'dan 22:00'a - Gaming Evolved: New Voices, New Visions

Oyun geliştiricilerinin, daha doğrusu oyunları yaratan kişilerin video oyunları ile kendilerini ifade edebilme ve yeni kitlelere ulaşabilme yöntemleri üzerine konuşulacak.

  • 22:00'dan 22:45'e - Crash Bandicoot Reunion

e3-big-6

Efsanevi Crash Bandicoot geri dönüyor ve orijinal serisnin yaratıcıları o güzel günleri anmak, Crash'in yapım aşaması ve oyun dünyasına yaptığı etki üzerine konuşmak için bir araya geliyorlar.

  • 22:45'ten 23:30'a - Mortal Kombat: Celebrating 25 Years

e3-big-7

Ed Boon ile Mortal Kombat'ın 25 yılı aşan tarihine göz atacak, efsanevi dövüş oyunu serisinin popüler kültüre, eSpor'a ve video oyunları endüstrisine etkilerini inceleyeceğiz.

  • 23:30'dan 00:00'a - Far Cry 5: A Trip to Hope County

e3-big-8

Far Cry serisinin yeni, yani beşinci oyunu ile Montana'ya gidecek ve kafayı yemiş bir kıyamet günü tarikatı ile savaşacağız. Bir çok detayı açıklanan ve hatta baştan sona co-op oynayabileceğimiz Far Cry 5, ilgi çektiği kadar tepki de çekiyor. Fakat biz Far Cry 5'in dünyası hakkında daha fazlasını öğrenmek istiyoruz ve oyunun geliştirici ekibi tarafından düzenlenecek olan panelle birlikte istediğimizi alacağımızı umuyoruz.

15 Haziran

  • 00:00'dan 00:30'a - Call of Duty: WW2

e3-big-9

 

Sonunda oyuncuları dinlediler ve Call of Duty'yi köklerine döndürdüler. Peki bunda geç mi kaldılar? Yoksa yerinde verilen bir kararla seri tekrar zirveye mi çıkacak? Sledgehammer Games'in düzenleyeceği panelde CoD: WWII'nin E3'e özel olarak hazırlanan içeriklerinin perde arkasına göz atabilecek, ayrıca oyunun senaryo ve multiplayer modlarının oynanışını da görebileceğiz.

  • 00:30'dan 01:15'e - Stories Across Screens

Better Call Saul'un baş yapımcısı Gennifer Hutchison tarafından yürütülecek olan panelde oyun senaryolarının TV ve film endüstrisini (ve tam tersi oalrak) nasıl etkilediği hakkında, ayrıca interaktif ve çizgisel hikaye anlatımı üzerine konuşulacak.

  • 01:15'ten 02:15'e - A Conversation with Hideo Kojima and Jordan Vogt-Roberts

e3-big-10

Ne yazık ki Death Stranding'i E3 2017'de göremeyeceğiz, fakat en azından Kojima bizleri yalnız bırakmayacak. Hideo Kojima ve Kong: Skull Island'ın yönetmeni Jordan Vogt-Roberts; Kojima'nın kariyeri ve oyun dünyasıyla sinemanın etkileşimi üzerine konuşacaklar. Ayrıca sevgili Kojima bizlere sinematografi, onun kendi üzerindeki etkileri ve bunların Kojima oyunlarına yansımalarını anlatacak.

  • 02:15'ten 03:00'a - The Indie Revolution

Robin Hunicke (Funomena), Brendan Greene (Player Unknown’s Battlegrounds) ve Eli Cymet (Alto’s Odyssey) son dönemlerde oyun piyasasına damga vuran Indie oyunları, Indie oyunların konsol ve PC'deki yeri ve kendi oyunlarının hikayeleri hakkında konuşacaklar.

  • 03:00'dan 03:30'a - Middle-earth: Shadow of War – A Behind-the-Scenes Look

e3-big-11

Monolith Productions, Warner Bros. Interactive Entertainment ve Troy Baker (Talion'u seslendiren arkadaş) ile Middle-earth: Shadow of War'a daha derinlemesine bir bakış atacak ve canlı canlı oynanışını görebileceğiz. Çıkış tarihi 10 Ekim'e ertelenen Middle-earth: Shadow of War hakkında daha fazlası için sizleri böyle alayım.

  • 03:30'dan 04:00'a -Square Enix

Square Enix bir kez daha sahneye çıkacak, fakat tam olarak ne için çıkacakları hala açıklanmadı. Bu sefer yeni bir IP olabilir mi?

  • 04:00 - Exclusive Surprise Discussion with Renowned Figures

E3 Coliseum'um kapanışında ünlü bir isimle sürpriz bir söyleşi yapılacak fakat bu kişinin kim olacağı ya da ne hakkında konuşulacağı açıklanmadı. Haydi hayırlısı...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum