E3'ün Unutulmaz Yüz Kızartıcı 10 Anı

Bu kadar aksiyon yaratmaya gerek yok

Dünyanın en büyük oyun fuarlarından E3'te her yıl etkileyici sunumlar, fragmanlar ve oynanış videoları ile karşılaşıyoruz. Bununla birlikte oyun dünyasının devleri, zaman zaman hiç olmayacak işlere kalkışabiliyor. Eh sonunda da ne yazık ki sahneyi utanç içerisinde terk ediyorlar. Yani sormadan edemiyoruz bu aşağıdaki sunumları yaparken neler düşündüler, hiç test yapmadılar mı, kim onay verdi yahu diye.

E3 kapıda olunca biz de tıpkı diğer oyun internet siteleri gibi E3'teki başarısız sunumlardan oluşan bir liste derleyelim dedik. GamesRadar bunların neredeyse tamamını bir araya getirmiş, biz de onların listesini kullandık. 

Sony, E3 2006

"Riiiiiiidge Racer!" diyerek E3'e damagasını vuran Kazuo Hirai, PS3 için dünya sahnesine çıkmıştı. Daha sonra bu olay, konsolun o dönem için pek yakında olan çıkış tarihi için heyecan yaratmak yerine, bütün olayı batırmıştı. Onu çok tanımasak da, Genji: Days of the Blade oyununun demosu sırasında Bill Ritch'in sözleri unutulacak gibi değildi. "Eski Japonya'da gerçekleşen ünlü savaşlar," dedikten sonra Ritch, dev bir yengeç ve küçük yavrularını kestiği oyunu oynuyor. Eski Japonya'nın böyle olduğunu düşünmek istemiyorum.

Activision, E3 2007

Komedyen Jamie Kennedy, 2011'de Activision için sahne aldığında insanların gülmeyi unuttuğu bir güne denk geldi herhalde (aslında şakaları da kötüydü). Neversoft'un adını bir ilaç markasıyla ilişkilendirmek için defalarca şakalar yapmaya çalıştı, ama diğer şakalarda da olduğu gibi kıkırdamaların ilerisine gidemedi. Sonunda o kadar kötü oldu ki seyirciler Kennedy'yi sıkıştırmaya başladı, özellikle de İngiliz bir geliştirici yaptığı geri dönüşle seyircileri coşturması çok güzeldi. Bir komedyenin en büyük korkusu, E3'te gerçekleşmiş oldu böylece.

Nintendo, E3 2008

Wii Music'in 2008'deki başarısız demosu, herhalde Nintendo'nun şu ana kadar ki en büyük sunum başarısızlıklarından biri olarak tarihe kazınmıştır. Nintendo, Wii Music'in aslında oyuncuların Wii Remote ile keyifli bir müzik yaratmasını sağlayacak bir oyun olduğunu kanıtlamaya çalışıyordu, ancak izleyecekleriniz bunun tam tersini gösteriyor. Grubun süper Mario tema şarkısını acı verici bir şekilde yorumlanmasından sonra, seyircilerden hiç birinin Wii Music için olumlu baktığını düşünemiyorum. Zaten bu projenin de esamesi okunmuyor artık. 

Konami, E3 2010

Garip anlar çoğu E3 basın konferansında karşımıza çıkıyor ancak 2010'da Konami'nin konferansı ayrı bir komikti. İnsanı en çok rahatsız eden anı bulmak o kadar zor ki. Üç güreşçinin, birbirlerinin göğüslerini tokatlıyor olması mı? Anlam veremediğimiz ölüm bakışları mı? Belki de Dance Masters için sunum yapanların ekrandaki görüntü ile uyuşmayan hareketleridir. Seyircilerden alkış isteyerek ortamı coşturmaya çalışan Tak Jii'ye de buradan selamlar.


 

Ubisoft, E3 2010

Ubisoft ve Battle Tag, oyun medyasının sınırlarını zorlamayı başarmıştı, ama bunu iyi bir şekilde yapamadı. Sahneye çatışarak gelen "Laser Tag" oyuncularından sonra oyunun yapımcısı olan Gael Seydoux da sahneye çıktı. Sunucu Joel McHale ve Seydoux'un arasında geçen tatsız konuşmalardan sonra ikisi oyunu oynamaya başlıyorlar. Bu arada, McHale sahnedeki kadını vurmaya çalışıyor. Ardından Mchale, Seydoux'a "git kendini göm" diyerek, sunumu bitiriyor. Yani ne şakalar komik, ne zoraki bir şekilde bu etkinliğin parçası olmak heyecan verici... Üstüne bir de git kendini göm diyerek Ubisoft harbiden o an kendini gömdü aslında.

Ubisoft, E3 2011

Ubisoft'un 2011 E3 sunumunu yapan Mr. Caffeine'nin ne kadar büyük bir hata olduğunu videoyu izleyince anlayacaksınız. Tom Clancy'nin adını yanlış telaffuz ediyor, pis şakalar yapıyor ve Wayne's World'deki geçmişe dönüş ses efektini yapmaya çalışırken sunumu iyice batırıyor. Ses efektini yaparken, ona katılmasını istediği seyircilerin tepki vermemesi gösterinin en güzel anı gibi sanki.

Microsoft, E3 2011

Yorgun ve etkilenmemiş bir basın topluluğun önündeki sahneye çocuk aktörleri atmak iyi bir fikir midir? Sahneye çıkan çocuklar ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışsalar da, gösterinin sinir bozucu bir hal almasını önleyemiyorlar. Çocuklar bu gösteriyi yaparken eğleniyorlar mı acaba? Umarız, en azından çocuklar bu fuarda eğlenmişlerdir de zamanları boşa gitmemiştir, zira fuarda Microsoft sunumunda bulunanların için sıkıldı.


 

Sony, E3 2012

"Bir şeyler ters giderse" diye yangın çıkışlarını gösteren Dave Ranyard, bu noktada Wonderbook'taki sorunları seyircilerden çok daha iyi biliyordu. Belki de malum olmuştu kim bilir. Bununla birlikte, Sony'nin yeni artırılmış gerçeklik cihazı için yapılan demonun bir fiyasko olduğunu anlamaları çok uzun sürmedi. Yeni ürün sunulurken, insanların Wonderbook hakkında neler hissettikleri, ekran karşısında sihir yapmaya çalışan ama sihirleri pek işe yaramayan zavallı kadının halinden anlaşılabiliyordu. Bu kötü E3 sunumundan sonra piyasaya sürülen oyun fazla bir etki yaratamadı ve üzerinden çok zaman geçmeden proje durduruldu.

Microsoft, E3 2013

DICE'ın Battlefield 4 demosu dört yıl önce Microsoft'un konferansında defalarca başarısız olmuştu. Oyun hakkında bilgiler verildikten sonra sıra fragmana gelmişti ama işler istenildiği gibi gitmedi. Fragman başladıktan sonra nereye gittiği belli olmayan ses üzerine biraz zaman kaybı yaşandı. O ses de uzun bir süre gelmedi, hem de defalarca denemeye rağmen. Umarız DICE bu sene de aynı hataya düşmez.

Ubisoft, E3 2015

Genel olarak baktığımızda, komedyen ve aktör Aisha Tyler, sıcak kişiliğiyle Ubisoft için iyi bir sunucu seçimiydi. Ama bazen, tıpkı E3 2015'te stüdyonun basın toplantısında yaptığı gibi büyük gaflar ile sınırı aşabiliyordu. Açıklanamayan bazı tuhaf nedenlerden dolayı Tyler, bir Assassin's Creed Syndicate cosplayer'ının yanına oturup ironik bir konuşma yapmaya karar vermiş. Birkaç saniye süren konuşmadan sonra, Tyler yeni tanıştığı arkadaşına "Sunmak istediğin bir meme'in var mı?" diye soruyor. Tabi bu soru üzerine etrafta kısa süreli bir sessizlik hakim oluyor. Garip, kafa karıştırıcı ve tamamen gereksiz olan soruyu Tyler'ın da halinden anlayabiliyorsunuz. O an kendisi de "ben bir nane yedim, ama" demiştir eminiz.

E3-2017-oyunlar-listesii

YORUMLAR
Parolamı Unuttum