Vampyr’ın Savaş Sistemi Detaylandırıldı

Kana susamak ya da susamamak, bütün mesele bu

Remember Me ve Life Is Strange ile oyun piyasasında kendine hatırı sayılır bir ün edinen Fransız oyun stüdyosu Dontnod Entertainment, yeni oyunları Vampyr’ın savaş sistemi hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

1918 yılında, İspanyol Gribi’nin kasıp kavurduğu İngiltere sokaklarında aslen bir doktor olan ama talihsiz bir olay sonucu vampire dönüşen Jonathan Reid’ı yönetiyoruz oyunda. Jonathan hem yeni güçlerine alışmak hem de ölümcül salgının arkasındaki gerçeği öğrenmek zorunda.

Oyunda doğrusal olmayan bir yetenek ağacının bulunacağı ve tecrübe kazandıkça yeni yetenekler ve güçler edineceğimiz belirtilmiş. Bu güçleri dilediğimiz gibi birleştirerek kendi oyun stilimizi belirleyebileceğiz. Örneğin agresif bir şekilde saldırıp rakiplerimize büyük hasarlar vermek ya da daha kontrollü bir yaklaşım sergileyip kalabalıkları kontrolümüz altına alarak düşmanlarımızı kendimizden uzak tutmak elimizde.

Üstelik bu yetenekler de kendi içlerinde iki farklı şekilde evrim geçirebilecek. Mesela Spring adlı yeteneği ister geniş bir alana hasar verecek istersek de kısa süreliğine görünmez olacak şekilde geliştirmemiz mümkün. Kısacası oyunda dilersek gizli gizli, dilersek de etrafı kızıla boyayarak ilerlemek mümkün olacak.

Savaşların zorluğu da oyundaki hareketlerimize göre değişecek. Ne kadar çok kişi öldürüp ne kadar kan emersek o kadar güçlü olacağız. Ancak bunun bir bedeli olacak elbette. Şehir daha tetikte, daha karanlık bir hâl alacak ve vampir avcıları etrafta daha sık kol gezecek.

Öte yandan beslenmemiz de şart. O nedenle kimin kanını emeceğimizi, kimlere dokunmayacağımızı, sivillere dadanıp dadanmayacağımızı seçmemiz gerekecek. Jonathan’ın insan yanının vampir tarafıyla çakışacağı da söylenenler arasında.

Bana Dishonored’tan hayli esinlenmişler gibi geldi, ki bu iyi bir şey. Şehirdeki eylemlerimize bağlı o değişimi yansıtabilirlerse tadından yenmez. Siz ne dersiniz?

Vampyr, 2017 yılı içerisinde PC, PS4 ve Xbox One için çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum