No70: Eye of Basir'in Çıkış Tarihi Ertelendi

Böyle ertelemeye Aras kurban

Oldmoustache Gameworks tarafından geliştirilen ve bağımsız oyun sektörümüzün önemli kilometre taşlarından biri olmasını beklediğimiz No70: Eye of Basir, bu sefer yüzümüze hüzünlü kedi bakışları yerleştiren ama mantığımızın alkışlayarak desteklediği bir haberle karşımızda.

Oyunun daha önce, GİST’teki canlı yayınımızda 15 Nisan olarak açıklanan çıkış tarihi, bugün alınan bir kararla 3 Haziran 2017’ye ertelendi. Ekip üyeleri yaptıkları açıklamada optimizasyon konusunda bazı sorunlar yaşadıklarını, teknik sorunları gidermek adına biraz daha zamana ihtiyaç duyduklarını ve bu ertelemeyi sistem gereksinimlerini olabildiğince alt seviyede tutmak için yaptıklarını belirttiler. Oldmoustache’tan gelen açıklama şu şekilde:

“Oyun tamamen bitti ve işin aslı yayınlanmaya uygun durumda. Ama sizlere kötü bir oyun deneyimi yaşatmaktansa, çıkış tarihini ileriye alıp sorunsuz bir şekilde sunmayı daha uygun bulduk. Verdiğiniz destek ve gösterdiğiniz ilgi bizi çok sevindiriyor. Bizim sorumluluğumuz sizlere iyi bir oyun, güzel bir deneyim yaşatmaktır. Bu sebeple anlayışla karşılayacağınızı düşünüyoruz.”

Açıkçası bu habere biraz üzülsem de doğru bir karar olduğunu da yadsıyamam. Benzer bir ertelemeyi tamamen aynı nedenlerden ötürü CDPR da The Witcher 3 için yapmış ve daha sonra gayet yerinde bir hamle olduğu ortaya çıkmıştı (Hayranlarından gelen destek mesajları da çok olumluydu hani. Benzerini göstermek dileğiyle).

Öte yandan Outlast 2’nin çıkış tarihinin de bu aya alındığını unutmamak lazım. Aynı anda aynı türde iki kaliteli oyun birden çıkınca birinin potanın dışında kaldığını Titanfall 2 motor yağlı gözyaşları içinde hatırlatıyor bize hâlâ.

Geç olsun, güç olmasın ve olabilecek en sorunsuz şekilde çıksın diyelim. No70’in Steam sayfası ve sistem gereksinimleriyle ilgili daha fazla bilgiye şuradaki haberimizden ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum