Warhammer 2'den Sonra, Sürpriz Bir Total War Oyunu Gelecek!

Keşfedilmemiş topraklar, bekle bizi!

İnternet geçen hafta Warhammer 2'nin duyuruluşuyla sallandı... Tamam belki abartmış olabilirim ama şu kesindi aslında: Creative Assembly'nin (CA) yeni bir Warhammer yapmasından hoşlananlar kadar, yeni oyunun tarihsel bir Total War olmayacağı için hayâl kırıklığına uğrayanlar da vardı. Ama CA, kendi sitesinden yaptığı açıklamayla kalplere su serpti, çölde kalmış Total War'cılara bidonla su getirdi: Warhammer 2'den sonra yeni bir tarihsel Total War oyunu göreceğiz. CA'nın, ekibin çalışma düzeni, yeni Total War oyununun prodüksiyon aşaması ve daha fazlasına değindiği açıklamadan detaylar şu şekilde:

1) Ekibi Bölün

CA bünyesinde Total War serisi için hem tarihsel hem de Warhammer oyunlar geliştiren iki farklı ekip bulunmakta. İki ekibe de eşit kaynaklar ayrılıyor ve aynı ilgi gösteriliyor. Bu en azından benim için duyması güzel bir haber, açıkçası her ne kadar büyük bir Total War hayranı olsam da, Warhammer evreniyle pek alakam olmadığı için son oyun çok da ilgimi çekmemişti. Warhammer’ı yapan ekiple tarihsel oyunları yapan ekibin ayrı olduğunu duymak, en azından yeni bir Warhammer oyunu çıktığında bana“Warhammer yapacağınıza Rome 3’üm, Medieval 3’üm :(“ dedirtip hâyâl kırıklığı yaşatmayacak (bir haftadır Roma açıklarında gemilerim batıyor).

Total War: Warhammer 2 Duyuruldu!

2) Biri Büyük, Biri Küçük

Ekiplerin ikiye ayrıldığından bahsettik ama ayrım bununla da sınırlı değil. CA’nın açıklamasına göre, tarihsel ekip de ikiye ayrılmış durumda. Ekiplerden biri, bir sonraki esas tarihsel oyun üzerinde çalışmakta, diğeriyse Rome II ve Atilla için çıkarılması planlanan küçük içeriklerden sorumlu. CA bu içeriklerin ne olduğu hakkında bilgi vermese de, önümüzdeki aylarda tarihsel oyunlara yeni içerikler görebilme şansımız var.

3) Geliyor, geliyor!

Ana ekibin ikiye bölündüğünü duyunca doğal olarak hepimizin aklından, CA’nın yeni bir tarihsel oyun üzerinde çalışıp çalışmadığı sorusu geçti. Evet, yeni oyun yapım aşamasında. Hatta yeni tarihsel oyunun prodüksiyonu uzun zaman önce başlamış ve oyun tasarım aşamasını geçmiş vaziyette. Peki, oyun hangi zaman diliminde geçecek?

4) Yepisyeni Bir Total War Mı?

O sorunun cevabını şöyle vereyim: Yeni bir tarihsel zaman dilimi! Davulu zurnayı çıkarın, çünkü bu haberin üstüne göbek atılır. Biliyorum, serinin çıkan her oyunu ve ele aldığı zaman dilimi için ayrı hayran kitleleri var. Feodal Japonya, Roma İmparatorluğu, Ortaçağ, 18. yüzyıl… Her hayran kitlesi de, yeni Total War oyunu için kendi zaman dilimlerinin oyunlarını istiyor. Ben de mesela yeni bir Medieval oyunu çıksa isterim. Ama CA’nın, seriyi keşfedilmemiş topraklara taşıması ve bize daha önce yaşamadığmız bir deneyim sunacak olması, beni yenisi çıkacak başka herhangi bir Total War oyunundan daha da heyecanlandırıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum