Mucize Çocuk (Wonderboy) Yine Yardırıyor - Çıkış Videosunun Şirinliğine Bakar Mısınız?

İyi platform oyunları ağaçta yetişmiyor

Bugün okuduğum bir inceleme aynen şu cümleyle açılıyordu: "Oyun dünyasında 30 yıl içinde çok şey değişebilir, ama iyi bir platform oyunu asla ölmez". Ne kadar da doğru, özellikle de Wonder Boy serisinin ilk oyunlarını çıktığı yıllarda oynamış bir yaşlı kurt olarak sonuna kadar katılıyorum bu cümleye. Ben ilk Wonder Boy oyununu 1987'de Commodore 64'te oynamıştım. Harika bir platform oyunuydu ama bir o kadar da zordu. Kardeşimle 'bir sen, bir ben' sıralamasıyla oynardık, hep daha ileriye ulaşmaya, daha sonraki boss'ları görmeye çalışırdık. Tabi o zamanlar oyunlarda kaldığın yeri kaydet, ölünce devam et diye bir şey yoktu. Her seferinde baştan başlamak zorundaydınız. Öyle olunca da o oyunun sonunu hiç göremedik, çünkü bir noktadan sonra gerçekten de can yetmiyordu.

Bayram değil, seyran değil, şimdi bu adam neden bize anılarını anlattı diye düşünmüş olabilirsiniz. Sebebi basit aslında: 1989 yılında Sega Master System için piyasaya çıkan Wonder Boy: The Dragon's Trap'in remake'i olan bu güzel platform oyununu radarınıza almanızı ve kaçırmamanızı istiyorum da ondan. Bugün PlayStation 4, Xbox One ve Nintendo Switch için yayınlanan oyun Haziran ayında Steam üzerinden PC için de çıkacak.

Oyunda peşinde olduğu ejderha tarafından lanetlenen Wonder Boy'u oynuyoruz. Bu lanet yüzünden bedenimiz çeşitli dönüşümler geçiriyor ve fragmanda da göreceğiniz gibi bazen bir kertenkele-adam oluyoruz, bazen bir piranha-adam, arada aslan-adama da dönüşüyoruz, şahin-adama da. Tek bir bedende değişik yeteneklere sahip altı farklı karakteri oynadığımız oyun elle çizilmiş cıvıl cıvıl grafiklere sahip. Ayrıca tek bir tuşa basarak modern HD grafikler ile 8-bit orijinal grafikler arasında geçiş yapabiliyoruz ki benim remake'lerde en sevdiğim özelliklerden biri de bu oluyor. Tam bir nostalji fırtınası yani.

Bakalım siz de çıkış fragmanını benim kadar sevecek misiniz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum