Phoenix Point, X-Com'un Ruhani Takipçisi Olmaya Geliyor!

X-COM'u yaratan eller iş başında

Yahu XCOM 2 çıkalı bir seneden fazla zaman oluyor, nereden çıktı şimdi bu ruhani takipçi olayı diyebilirsiniz. Bu iddianın sahibi ben değilim, Phoenix Point'i geliştirmekte olan Snapshot Games'in geliştiricileri.

Eminim ki daha önce çoğunuz Snapshot Games ismini duymadığınız için bu haberi bir kaşınız yukarıda, şüphe içinde okumaya başladınız. Ama aslında kazın ayağı öyle değil. Tamam şimdiye kadar isimlerini pek duyuramamış olabilirler, şimdiye kadar yalnızca Chaos Reborn isminde bir oyun yapmış da olabilirler ancak firmanın kurucusu Julian Gollop'un orijinal X-COM oyunlarının baş tasarımcısı olduğunu bilmeniz kafanızdaki soru işaretini giderebilir. Yalnızca o da değil, kadroda orijinal X-COM'un tüyleri diken diken eden müzikleri besteleyen John Bromhall'ın da ses direktörü olarak rol aldığını, senaryo yazım ekibine de Talos Principle'ı yazan isimlerden Jonas Kyratzes'in katıldığını söylersem muhtemelen işin rengi değişecektir.

Yani sevgili Oyungezerler, bu adamlar "X-COM'un ruhani takipçisini yapmaya geldik" diyorlarsa o noktada oturur düşünürüm ben.

Aslında Snapshot Games, Phoenix Point üzerinde neredeyse bir seneyi aşkın zamandır çalışıyordu ama şimdi işler biraz daha resmileşti çünkü Snapshot oyunun giderlerini karşılamak için Fig üzerinden bir kitle fonlama projesi açtı. İstenen miktar 500,000$ olmasına rağmen yalnızca birkaç saat içinde beşte birini toplamayı başardılar. Bu da insanların ekibe olan güvenini gösteren bir diğer işaret.

Peki bu sıra-tabanlı taktik ve strateji oyununun konusu ne? Oyunun hikayesi neredeyse tüm insan yaşamını ortadan kaldıran Pandoravirüs'ü konu alıyor. Bu virüs insan DNA'sına saldırıyor, kendi DNA'sı ile birleştiriyor ve ortaya kendisini klonlama yeteneğine sahip tuhaf uzaylılar çkıkıyor. Bu uzaylı mutantlar prosedüral yenilenme sistemi sayesinde birbirinden farklı yeteneklere ve görünüşlere sahip olabiliyorlar. Hatta bizim taktiklerimize uyum sağlamak için görünüşlerini değiştirme yeteneğine de sahipler. Biz oyunda bu Pandoravirüs ortaya çıkmadan çok önce, bu tür tehlikelere müdahale etme amacıyla kurulmuş Phoenix Project'in bir parçasını yönetiyoruz. Diğer uyuyan Phoenix Project hücrelerinin başına ne geldiğini bulmaya çalışacak, bu sırada karşımıza çıkan uzaylı mutantların ve dev uzaylı yaratıklarının canına okuyacağız.

Oyunun görsellerine ve ardındaki isimlere bakınca heyecanlanmamak gerçekten de mümkün değil.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum