CDPR'da Yüzler Gülüyor, Witcher 3 Halen Çok İyi Satıyor

CDPR paraya para demiyor.

CD Projekt Red'de yüzler gülüyor. Nasıl gülmesin, firma elini attığı her alanda başarıyı sımsıkı yakaladığı gibi aynı zamanda şirket olarak çok iyi kar etmeye devam ediyor. Polonya menşeili oyun devi 2017'nin ilk çeyreğinin finans sonuçlarını açıkladı ve görünen o ki CDPR'da işler tıkırında gidiyor. Çünkü firma toplam gelirlerini 17% arttırarak firmanın değerine 99.3 milyon Polonya zlotisi daha ekledi (1 zloti hemen hemen 1 Türk lirasına eşit). Firmanın toplam değerinin 2016'da 1 milyar doları geçtiğini de hatırlatmam gerekli.

Bu kısa süre zarfında yeni bir oyun çıkartmamalarına rağmen CDPR oyun departmanındaki çalışan sayısını 10% büyüttü. Bu gayet normal çünkü uzun süreden beri merakla beklediğimiz Cyberpunk 2077'ye odaklanmış vaziyetteler. Aynı zamanda firmanın GOG kolu ise 63%'lük bir gelir sıçraması yaşadı. Böylece CDPR daha sadece ilk çeyrekte 45.3 milyon net gelir elde etti ki bu geçen seneki rakamlara göre 40%'lık bir sıçrama gösteriyor.

İşin ilginç kısmı ise Witcher 3'ün halen peynir ekmek gibi satması. Witcher 3'ün fiyatının gittikçe düşmesine rağmen geçen yılın ilk çeyreğine göre oyun 2017'de daha fazla satış yaptı (ve daha fazla kâr etti). İşler tıkırında olunca CDPR 2017'nin ilk çeyreği için, içlerinde Cyberpunk 2077 ve Gwent'in de olduğu oyunlar için kesenin ağzını açarak 16 milyon zlotilik parayı geliştirmeye ayırdı. Gwent için ise yoğun çalışacakları bir yıl onları bekliyor. Oyunun daha fazla tanınması için pazarlamaya yüklenecekler ve 2017 yılında Gwent'i öncelikle Çince ve başka dillere de çevirerek farklı pazarların kapısını zorlayacaklar. Gwent ücretsiz olmasına rağmen getirecekleri macera paketlerini ücretli yaparak buradan kar etmeyi düşünüyorlar. 

Firma fiyat konusunda oyuncu dostu olunca kâr da onunla birlikte geliyormuş demek ki...

 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum