Netflix'in The Witcher Dizisinden Küçük Bir Detay Ortaya Çıktı

Geralt'ı kim oynayacak keşke onu açıklasanız bir de?

 İki sene önce duyurulduğunda büyük bir heyecan yaptığımız ve ardından sessizliğe gömülünce unuttuğumuz bir The Witcher projesi vardı. Netflix sağolsun bu proje çok daha devasa bir şekilde karşımıza çıkacak. Bu haber bizi oldukça mutlu etmişti. 

Geralt'ı oynayabilecek isimleri de bir güzel tartıştık. Bu isimlerden bazıları da yeni büyük projelere yelken açınca elimizdeki liste iyiden iyiye daraldı. Bununla birlikte dizi hakkında birkaç tane küçük yeni bilgi edindik. Öncelikle Netflix, The Witcher dizisi için resmi sayfasını açtı. Tabii sayfa neredeyse tamamen bomboş. Dizinin genel konusuyla ilgili iki cümlecik paylaşmışlar sadece: "Bu drama serisinde alışılmadık bir aile, tehlikeli bir dünyada doğru için bir araya geliyor ve savaşıyor. Andrzej Sapkowski'nin dünya çapında popüler olan fantastik romanından uyarlanmıştır." diyor. Aslında burada yeni bir bilgi yok diyebiliriz. Neticede Sapkowski'nin adı geçtiği an bu projenin oyunlarla alakasız olacağı ve kitapları konu alacağı belliydi. 

Alışılmadık bir aile derken neyi kast ettikleri biraz muamma tabii. Daha doğrusu Geralt'ın ailesi biraz geniş diyebiliriz. Neticede Vesemir de aileden sayılıyor, Yennefer de, Ciri de. Kitaplardaki o aile ortamı biraz daha spesifikti, ancak spoiler vermemek adına buraya dalmıyorum. 

Bir diğer bilgi ise dizinin bazı bölümlerinde yönetmenlik yapacak olan ve aynı zamanda yapımcı rolünde de yer alan Tomasz Baginski'den geliyor. Baginski, aslında hem CDPR ile arası iyi olan biri, hem de Sapkowski ile anlaşabiliyor. Aradaki köprü olabilecek yegane isim bile diyebiliriz. Kendisi The Witcher'ın animasyon filmlerini de çeken oldukça başarılı bir yönetmen. 

Baginski'nin oyun müzikleri için Paweł Błaszczak ve Adam Skorupa ile görüşmeler yaptığı söyleniyor. Bu ikili The Witcher 3: Wild Hunt'ın müziklerini de yapan kişiler ve aynı zamanda Baginski ile pek çok fantastik temalı projeye imza attılar. 

Son bilgimiz ise bir dedikodu, gerçeklik payını bilemiyoruz, resmi kaynaklardan bu konu hakkında bir açıklama yapılmadı ve bu sebeple kesin bir bilgi gibi kabul etmeyin diye uyarımı yapayım. The Witcher dizisinin Netflix'in şu ana kadar ki en yüksek bütçeli yapımlarından biri olacağı söyleniyor. Netflix'in şu ana kadar ki en yüksek bütçeli yapımı The Crown'un (dönem dizisi) ilk sezon için bütçesi 130 milyon dolardı. Tabii ki bu noktada Netflix kadar projeyi üstlenen yerel prodüksiyon da öne çıkıyor, ancak Platige Image'ın Polonya Sanat ve Kültür Bakanlığı'ndan da bu proje için destek alacağı söyleniyor. 

Netflix'in süper kahraman temalı dizilerinin de yaklaşık 40 ile 50 milyon dolarlık bütçeler arasında çekildiğini düşünürsek ve The Witcher için muazzam bir sahne tasarımı harcaması olacağını da göz önüne koyarsak The Witcher'ın en yüksek bütçeli 10 Netflix dizisi arasında yer alması kimseyi şaşırtmayacaktır herhalde. 

Bununla birlikte paylaştığımız bilgilerin Polonya merkezli internet sitelerinde dönen dedikodular olduğunu ve resmi kaynaklarca doğrulanmadığının altını tekrar tekrar çizelim. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum