GTA V'in Modlarının Yasaklanmasından Sonra Rockstar Games'ten Açıklama Geldi

Bakalım Rockstar bu sorunu çözebilecek mi?

Geçtiğimiz günlerde, yaklaşık olarak 10 yıldır birçok Rockstar oyununa mod geliştirilmesini sağlayan mod kiti OpenIV, Take-Two Interactive'in hukuki ikaz mektubu sonrası yasaklanmış, oyuncular da buna tepki olarak GTA V'in puanını "Çoğunlukla Olumsuz"a çekmişti. Dağıtıcı firma olan Take-Two'dan hala bir ses gelmese de, geliştirici Rockstar Games bir açıklama yaptı:

"Take-Two'nun bu yaptırımı spesifik olarak tek kişilik modlara yönelik değildi. Fakat maalesef, OpenIV oyunculara zarar verebilen ve GTA Online deneyimini herkes için bozabilen zararlı modların geliştirilmesine olanak sağlıyor. Oyuncularımızı negatif olarak etiklemeden, bu yaratıcı topluluğu nasıl destekleyeceğimizi düşünüyoruz."

> GTA V'in Mod Kiti Yasaklandı, Steam'de İnceleme Notu "Çoğunlukla Olumsuz"a Düştü

Yani Rockstar Games'in açıklaması öyle çok da çözüme yönelik bir açıklama değil bana göre, daha çok politik. Take-Two'nun yaptırımını çok destekler gibi gözükmeden, OpenIV'ün modlarının zararından bahsedip bir çözüm arayışı için olduklarını söyleyen, baya ortada bir açıklama.

Şayet yakında bir çözüm bulunmaz ise, GTA V'in Steam'deki yorumları daha da dibe batacak gibi. Şu ana kadar yaklaşık olarak 35.000 kişi olumsuz oy vermiş ve yorumlar sayfasını negatif yorumlarla doldurmuş durumda.

Ayrıca, GTA V için hile geliştiren birkaç firma da, yine Take-Two'nun hukuki itirazları sonucunda kapatıldı. Hile dağıtımlarının popülerlerinden, aylık 15$ karşılığında diğer oyunculardan para çalma, oyunucuları dondurma gibi birçok hileyi bir arada satan Force Hax; "Take-Two ile yaptığımız konuşma sonrasında, Force Hax hile menüsü servisinin bakım, geliştirme ve dağıtımını durduruyoruz. Kazancımzı hayır kurumlarına bağışlayacağız ve Force Hax hizmetlerinin Grand Theft Auto Online topluluğuna getirdiği tüm rahatsızlıklar nedeniyle özür dileriz." şeklinde bir açıklama ile hile servisini durdurdu. Lexicon ve Menyoo ismindeki iki diğer hile programı ise, yine benzer bir hukuki itraz sonrasında, benzer bir açıklamayla kapılarını kapattı.

Gelgelelim, Take-Two'nun hilelere karşı aldığı bu önlemler her ne kadar olumlu olsa da, OpenIV'ün kapatılması hala büyük bir tartışma konusu. Hem mod kitinin geliştiricileri hem de kullanıcıları, mod kitinin hiçbir şekilde GTA V'in Online tarafına bir etki yapmadığını ve Online'da hilenin önünü açmadığı konusunda ısrarcı. Hatta 60.000 imzaya ulaşmış, OpenIV'ü kurtarmak amaçlı bir Change.org kampanyası da başlatılmış durumda. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum