Harry Potter: Wizards Unite’ın Çıkış Tarihi Belli Oldu

Çıkış videosu da yayınlandı üstelik

Niantic tarafından geliştirilen Harry Potter: Wizards Unite bu hafta çıkıyor sevgili Oyungezerler.

Pokemon Go benzeri bir AR oyunu olan Wizards Unite’ın yaz aylarında çıkacağı daha önce de ifade edilmişti. Los Angeles’ta gerçekleştirilen bir sunum esnasında çıkış tarihinin 21 Haziran olduğu ilan edildi.

Bir süredir Avustralya ve Yeni Zelanda’da beta sürecinde olan Wizards Unite’ın çıkış videosu da paylaşıldı:

Tanıtım videoları konusunda iyi iş çıkardıklarını söylemek mümkün. Bakalım oyunda da aynı performansı gösterebilmişler mi. Bunu görmek için 2 günümüz var. Takipteyiz.

YORUMLAR

Monster Hunter'ın Film Adaptasyonuna Ait İlk Fragman Sızdırıldı

Milla Jovovich'i özlemiştik...

Monster Hunter'ın Film Adaptasyonuna Ait İlk Fragman Sızdırıldı

Capcom, geçtiğimiz sene Monster Hunter ismine seviye atlatmayı başardı. Monster Hunter World ile firmanın satış rekorlarını kırmayı başaran Japon firma, oyunun bir film adaptasyonuna sahip olacağını da açıklamıştı.

Yönetmen koltuğunda Resident Evil serisinden tanıdığımız Paul W.S. Anderson’un bulunacağı bu Monster Hunter filminden ilk fragman sızdırıldı.


Karakterler ve atmosfer hakkında ufak bilgilere kavuşmamızı sağlayan fragman, çöllük bir bölgede açılarak ilk canavarımızı gözler önüne seriyor. Bu sahnenin ardından yine Resident Evil serisinden tanıdığımız ve filmde Captain Natalie Artemis rolünü üstlenecek Milla Jovovich ile karşılaşıyoruz.

Ardından gelen sahnede dövüş sanatları filmleri ile ön plana çıkan Tony Jaa’yı kostümü içerisinde görme fırsatımız oluyor. 23. saniyede yüzü çok az da olsa belli olan kişinin ise Ron Perlman olduğunu söylemek mümkün.

Son saniyelerde görebildiğimiz Diablo’lar ise, Monster Hunter serisini yakından takip edenler için tanıdık gelecektir.

Sızdırılan görüntü, Şangay Uluslararası Film Festivali’nde çekilmiş. Filmin IMDB’deki açıklamasına göre Birleşmiş Milletler’e ait bir ekip, farklı bir dünyaya açılan portaldan geçerek büyük canavarların hükmettiği bir dünyaya gidecek. Burada yaşayan insanlarla güçlerini birleştiren ekip, dünyaya dönmenin yollarını arayacak.

Film 2020 yılında beyaz perdede olacak.

Şirketin Kurucularından Marcin Iwinski ‘CDPR, Oyun Fabrikası Değil’ Diyor

Tutan bir oyun serisinin suyunu çıkarmak CDPR tarzı değilmiş...

Şirketin Kurucularından Marcin Iwinski ‘CDPR, Oyun Fabrikası Değil’ Diyor

The Witcher serisi oyun dünyasında ayrı bir yer edindi kendisine. Özellikle 3. oyun pek çok oyuncu tarafından tüm zamanların en iyi oyunları sıralamasında zirveye aday olarak değerlendirilecek kadar başarılı bir yapım oldu. Kitaplarıyla ve oyunlarıyla o kadar zengin bir dünyası var ki, bu evrende anlatılabilecek onlarca hikaye bulunduğunu söylemek mümkün. Dolayısıyla, son oyunun ardından 4. bir oyun beklentisine de girmişti takipçileri -ki bunun için sağlam bir altyapı ve yeterli malzeme mevcuttu. Ama CD Projekt Red bu işe pek sıcak bakmamış. Şirketin kurucularından Marcin Iwinski, “Bir oyun fabrikası değiliz. Oyunları bir sanat olarak değerlendiriyoruz” diyor.


Iwinski, E3’te yaptığı konuşmada “Çıkardığımız her bir oyunla çıtayı daha yukarı koymayı hedefliyoruz. İstediğimiz şey Witcher 3,5 gibi bir şey yapmak değik -ki bu çok kolaydı bizim için. Aynı oyun motorunu kullanmak, aynı hikayeleri anlatmak, hazır teknolojiden yararlanmak. Ve kısa yoldan para kazanmak. Bizim istediğimiz şey bu değil” ifadelerini kullanmış.

CD Projekt bünyesinde Witcher 3 sonrasında farklı projelerde çalışmak üzere iki ana geliştirme ekibi planlanmış, bu sayede daha kısa sürede büyük yapımlar geliştirmek amaçlanmış. Fakat sonuçta işler o şekilde ilerlememiş ve Witcher 3 ekibinin tamamı Cyberpunk 2077 geliştirme sürecine dahil olmuşlar.

Cyberpunk 2077 beklentiyi karşılayabilecek mi? Bundan sonraki projeleri ne olur, nasıl yapımlarla karşımıza çıkarlar? Günün birinde Witcher evrenine dönüp yeni bir oyun yapmaya niyetlenirler mi? Kafamda deli sorular...

 

Persona 5 Royal Ne Gibi Yeniliklerle Geldi?

Tekrar oynamaya değecek içerik sunulmuş

Persona 5 Royal Ne Gibi Yeniliklerle Geldi?

Persona 5 çıktığı dönemde oldukça ilgi çekmeyi başarmış, 2017 Game Awards töreninden en iyi oyun dalı başta olmak üzere 4 dalda aday gösterilmiş ve En İyi RYO dalında ödülün sahibi olmuştu. Aradan geçen süreçte, yapımcı ekip oyunu bir kez daha elden geçirmeye karar verdiler ve 31 Mart itibariyle Persona 5 Royal’e kavuştuk.

Peki Royal ile orijinal oyun arasında ne gibi farklar var? Pek çoklarımızın zihnindeki bu soruya cevap vermek için biraz araştırma yaptık ve bulduklarımızı sizlerle paylaşalım istedik

Grafikler ve Müzik

Tahmin edebileceğiniz üzere ilk farklılık oyunun grafiklerinde. Görseller elden geçirilmiş, karakterlerde Persona 5 Dancing modelleri esas alınmış, her bir karakterin portresi yeniden çizilmiş. Oyunda artık 4K çözünürlük söz konusu.

Oyuna yeni bir açılış sinematiği eklenmiş, ana menü değiştirilmiş, bazı diyaloglara yeni görsel efektler eşlik ediyor. Oyunda, yılın bulunduğumuz bölümüne uygun hava koşulları da eklenmiş durumda. 

Oyun müziklerine 30 yeni parça dahil olmuş. Ayrıca, yeni başarımlar da mevcut. Oyunun yerelleştirilmesinde de alternatifler artırılmış, ama bu kısım bizim ülkemizi pek de ilgilendirmiyor.

Oyun Süresi

Royal; açılan üçüncü sömestr, yeni hikâye unsurları, yeni bir zindan (Palace) ve keşfedilecek yeni içeriklerle 20 saatin üzerinde ek oynanış süresi sunuyor. Üçüncü sömestr ile birlikte hikâye Şubat ayının ortasına kadar devam ediyor.

Yeni Karakterler

Royal, 3 yeni karakter ile buluşturuyor bizleri: Kasumi Yoshizawa, Takuro Maruki ve José. Bunlardan Kasumi, Phantom Thieves ekibimize katılacak bir karakter. Dr. Takuto Maruki ise okulumuzda danışman olarak yer alıyor.  José ise Memento bölümlerinde dolanan gizemli bir genç. Kendisinden “Wild Seed” satın alabiliyoruz. Bu yeni nesneden de bahsetmek iyi olur. Zindanlarda (Palace), ‘Wild Seed’ adlı yeni bir nesne var ve her bir zindandan bundan 3 tane bulunmakta. Üçüncü Wild Seed daha zorlu bir düşman tarafından korunuyor ve üçünü de elde ettiğimizde özel bir aksesuara erişim sağlıyoruz. Eğer bunları zindanlardan elde edemezsek José’den satın almak imkânımız var.

Eski Karakterlerdeki Değişiklikler

Yeni karakterlerin yanında, eski karakterlerimizle ilgili değişiklikler de söz konusu. Morgana, artık insan formu ile karşımızda. Akechi’nin hikayesi de elden geçirilmiş durumda. Ayrıca The Velvet Room’dan Caroline ve Justine de Tokyo sokaklarını, caddelerini turlayabilir hale gelmişler.

Tokyo’nun farklı mekanlarında arkadaşlarınızla takılmak için daha fazla seçenek mevcut. Haritaya Kichijoji adlı bir bölge eklenmiş, burada havuz ve caz kulübü gibi eğlence imkanları sunuluyor. Üssümüzde (Thieves Den) de ekibimizle eğlenceli vakit geçirebiliyoruz. Anime izlemek, oyun müzikleri dinlemek, kart oyunları oynamak gibi alternatiflerimiz var. Bu arada gün içerisinde yapabileceğimiz aktivite sayısı da artmış, bence gayet de iyi olmuş :) Özellikle arkadaşlarımızla ilişkiyi geliştirmek konusunda daha çok fırsatımız oluyor.

Ekip üyelerimiz için bazı geliştirmeler de söz konusu, artık daha güçlüler. Her bir ekip üyesinin ek bir geliştirmeye erişimi ve yeni hareketleri var. Özellikle belirtebileceğimiz bir de kanca (grappling hook) bulunuyor. Bununla zindan içerisinde daha esnek hareket etmek imkanı sunulmuş. Ama kullanacağımız yerler belirli, öyle her yerde dilediğimizce salınıp gidemiyoruz. Ama kendimize yeni rotalar çizmemize de imkan vermiş oluyor.

Düşmanlar

Yeni düşmanlarımız da var elbette, “Disaster Shadow” adlı düşmanlar oldukça riskli, ama onları alt ettiğimizde elde ettiğimiz ödüller de aynı ölçüde yükselmiş durumda. Bunlar ölürken patlayıp etraftaki diğer düşmanlara da zarar verebiliyorlar. Dolayısıyla saldırıda bunlara odaklanmak gibi bir strateji izleyebilirsiniz. Önceki Persona oyunlarının kahramanları ile karşılaşma imkânımız da bulunuyor.

Oyundaki bazı NPC’ler ve orijinal oyundaki düşmanlarımızla ilgili değişiklikler de bulunmakta. İlk düşmanımız, beden eğitimi öğretmeni Kamoshida’nın zindanında Mishima ve Shiho’nun da yer alması, ressam Madarame ile savaştın tamamen değişip daha çok elemental zayıflıklara odaklanması, Okumara’nın yardımcı olarak Haru’nun robot versiyonunu kullanması gibi değişikliklerle oynanışı daha farklı, daha zevkli hale getirmek istemişler. Her bir ana düşman savaşında bu tür bir değişikliğe gidilmiş.

Savaşlar ve Oynanış

Savaşları hızlandırmak adına artık silahlarımızın cephanesi her bir çatışmanın öncesinde otomatik olarak dolduruluyor, bunun için ek bir işlem yapmamız gerekmiyor. Böylece bu iş için ek bir kaynak veya para harcamaktan da kurtuluyoruz. Bu da silahları artık daha işlevsel, çatışmalarda daha çok başvuracağımız araçlar haline getiriyor. Ayrıca çatışma içerisinde bir saldırı esnasında karakterler arasında geçiş yapmamızı sağlayan ‘Baton Pass’ özelliği de en başından itibaren erişilebilir hale gelmiş (orijinal oyunda belirli bir ilerleme sonucunda bu özelliği açmamız gerekiyordu). Bir de ‘Showtime’ adlı saldırılardan bahsetmek gerek. Parti üyelerinden bir çiftin ortak şekilde yaptığı özel saldırılar bunlar. Bu saldırılar belirli anlarda tetikleniyor ve o tur içerisinde kullanmak gerekiyor. Sadece bir düşmana karşı etkili oluyor, dolayısıyla birden çok hedefe saldırmak istediğinizde kullanışlı bir saldırı değil.

Personalarla sohbet edip onları persona havuzumuza katmak biraz daha kolaylaşmış, Morgana ne tür yanıtlar verebileceğimiz ile ilgili tüyolar paylaşıyor.

Daha başka değişiklikler / yenilikler de bulunuyor elbette. Ama artık bunları keşfetmek de sizlere kalsın, öyle değil mi sevgili Oyungezerler :)

Marvel's Avengers Oyunundan Yeni Bir Karakter Sızdı

LEGO sağ olsun

Marvel's Avengers Oyunundan Yeni Bir Karakter Sızdı

Crystal Dynamics tarafından geliştirilen ve Square Enix'in dağıtımcılığında karşımıza çıkacak olan Marvel's Avengers video oyununda şimdiye kadar yer alacak sadece 6 karakteri öğrenmiştik, bunlar Captain America, Black Widow, Iron Man, Thor, Hulk ve Kamala Khan (Ms. Marvel) idi.

Oyunda Captain Marvel'ın önemli bir rol oynayacağını biliyoruz, bildiğimiz bir başka şeyse Hawkeye'ın da oyuna sonradan katılacak olması. Şimdilerdeyse yeni LEGO seti sayesinde oyuna eklenecek yeni bir karakteri daha da öğrenmiş bulunuyoruz: Black Panther.

Marvel's Avengers için hazırlanan LEGO setinde her ne kadar oyunun ismi geçmiyor olsa da ikisini birbirine bağlayan iki faktör var. Birincisi, oyunun baş kötülerinin A.I.M. (Advanced Idea Mechanics) olduğunu biliyoruz, sarı üniformalarıyla tanıdığımız bu kötü adamlar yeni LEGO setlerinde de kötü adam olarak karşımıza çıkıyor.

Sette kullanılan Avengers tasarımları da, oyundaki Captain America ve Iron Man tasarımlarıyla aynı. Bu da bu yeni setlerin oyunun çıkışını destekleyecek bir pazarlama stratejisinin parçası olduğuna işaret ediyor.

Bu iki ipucu bir araya geldiğinde oyunda Black Panther'i de göreceğimize kesin gözle bakılıyor. 15 Mayıs 2020'ye çok da bir şey kalmadı, oyun PC, PS4 ve Xbox One için çıkacak.

Parolamı Unuttum