Cyberpunk 2077'nin E3 Demosunu Çalıştıran Makine Tam Bir Canavarmış

Ve hayır, bunlar minimum sistem özellikleri değil

Cyberpunk 2077'nin E3'te kapalı kapılar ardında gösterilen demosu yine çok konuşuldu. İzleyenler oyunun olağanüstü göründüğünü söylüyor ama içerik kadar konuşulan bir diğer kısım da bu demoyu oynatan bilgisayarın sistem özellikleri.

Daha önce farklı sitelerde bu ve benzeri konfigürasyonların Cyberpunk 2077'nin minimum sistem özelliği olacağı söylense de elbette gerçeğin bununla uzaktan yakından bir alakası yok. Gerçek sistem gereksinimleri çok daha mütevazi olacaktır, ama oyunu ray tracingli, 4K çözünürlükte, 60 fps oynayayım diyorsanız elbette sisteminizin özellikleri de buna uygun olarak oldukça güçlü olmak zorunda.

Zaten demonun çalıştırıldığı bilgisayarın bazı sistem özellikleri de yanlış aktarılmış daha önce, Spieltimes'ın güncel haberine göre bu bilgisayarın konfigürasyonu şu şekilde:


  • İşlemci: Intel i7-8700K @ 3.70 GHz
  • Anakart: ASUS ROG STRIX Z370-I GAMING
  • RAM: G.Skill Ripjaws V, 2x16GB, 3000MHz, CL15
  • GPU: Titan RTX
  • SSD: Samsung 960 Pro 512 GB M.2 PCIe
  • PSU: Corsair SF600 600W

Oyunu yüksek ayarlarda oynamak için elbette Titan RTX'e gerek olmayacak, CD Projekt Red bu oyunu yalnızca sınırlı sayıda oyuncuya satmak için geliştirmiyor sonuçta. Zaten yukarıdaki konfigürasyonu kurmaya kalksanız 20 bin liradan fazla parayı gözden çıkarmanız gerekiyor :) E3 2019'da gösterilen demonun hangi çözünürlükte ve hangi ayarlarda çalıştırıldığı belirtilmemiş olsa da mümkün olan en üst ayarların seçili olduğunu varsayabiliriz (CDPR oyunun demosunun olabildiğince güzel görünmesini istemiştir çünkü).

> Cyberpunk 2077 - E3 2019'da Gösterilen Özel Demoda Neler Vardı?

Muhtemelen önümüzdeki haftalarda aylarda oyunun sistem gereksinimleriyle ilgili bir açıklama yapılacaktır, çünkü bu tür söylentiler şimdiden oyuncuların 'benim bilgisayarım oyunu çalıştıramayacak' diye düşünmelerine yol açmış gibi görünüyor.

Cyberpunk 2077 tüm dünyada 16 Nisan 2020'de çıkışını yapacak.

YORUMLAR
Ghost AssassiN
19 Haziran 2019 02:40

Cem Yılmaz'ın da dediği gibi ''bunlar reklam kokan hareketler mayk''. :)Yok Asus'muş, yok G.Skill'miş, Yok Samusung'muş, yok Corsair'miş.Duyurulacaksa minimum ile maksimum sistem gereksinimleri duyurulsun E3'teki sisteme bakıp ne edeceğiz arkadaş.Neyse, optimizesi güzel olur inşallah. :)

İlhanlı
19 Haziran 2019 01:24

2-3 seneye zaten şu sistem standart olacak çok dert etmeyin :)

skyfall
18 Haziran 2019 20:16

Benim PC oyunun ana menüsünü açsa sevinçten ağlarım.

Berkay Dursun
18 Haziran 2019 17:54

Haberleştirilmesi gereksiz haberler. Neden bu kadar güçlü sisteme gerek olduğunu söyleyeyim, çünkü geliştirilen oyunların bir kaç farklı Build'i vardır. Dev Build'leri geliştirilme sırasında alınırken, oyunun arka planında çalışan debug, analytic, monitoring gibi onlarca farklı geliştirime sürecine yardımcı olan ve en az oyunun kendisi kadar performans sömüren yazılımlarla birlikte build alınır ki, test ederken bir bokluk olursa tespiti kolay olup, fix'lenebilsin.Ayrıca oyunun optimize olmadığının da altını çizmek gerekiyor. Oyunu çalıştırmak bu sistemi kullanmış olmalarının bize verdiği "bilgi" içeriği "SIFIR". Hiç bir şey ifade etmiyor.E3 ve Gamescom videolarında, demolarında gördüğünüz oyunlarda ne denli trick'ler kullanıldığını görseniz, oyunlara ön sipariş vermeyi tümden kesersiniz zaten askfdksdf

sSnake
18 Haziran 2019 16:29

Benimki muhtemelen Cin Ali kalitesinde açar :/

Parolamı Unuttum