Konami, Firmadan Ayrılanların Hayatını Zorlaştırıyor

Şeytanın favori oyun firması

Hideo Kojima ile aralarındaki husumet günyüzüne çıktıktan sonra nefret oklarını üstüne çeken Japon oyun firması Konami, düşündüğümüzden de kötü bir firmaymış. Gamasutra'nın haberine göre Tokyo Menkul Kıymetler Borsası Nikkei'nin İngilizce yayın yapan sitesi Nikkei Asian, Konami ile ilgili bir rapor yayınladı. Bu rapor Konami'de ne kadar baskıcı bir kurum kültürü olduğunu gözler önüne seriyor.

Rapora göre Konami firmadan ayrılan çalışanlarını (bunlara ex-Kon adını vermişler) kara listeye alıyor, türlü engellemelere maruz bırakıyor ve genel olarak onları firmadan ayrıldıklarına pişman ediyormuş. Konami'den ayrıldığınızda kurtulduğunuzu düşünmeyin çünkü başka bir yerde çalışma imkanınız da sabote ediliyormuş. Konami'de elde ettiğiniz tecrübeyi CV'nizde (özgeçmişinizde) paylaşmanıza izin vermiyorlar. Dahası firma işten ayrılan çalışanlarının isimlerini türlü firmalara yollayarak onları kötülüyor ve "Bu şahısları işe almayın" şeklinde uyarılarda bulunuyormuş. Pes doğrusu! 

kojima-big

Kojima, 2015 yılında firması Kojima Productions'ı kurduktan sonra bile engellemeye maruz kalmış. Çalışanları için sağlık sigortası başvurusu yaptığında ITS Kenpo adlı sigorta şirketi, başvuruyu reddetmiş. Sebebi ise ITS Kenpo'nun yönetim kurulu başkanının aynı zamanda Konami'de yetki sahibi olması. Ne güzel değil mi? Oyun serilerinin içine ettikleri ve milletin işine çomak soktukları yetmemiş, mafya gibi ortalığı ele geçirmişler. 

PES 2018 ve Metal Gear Survive'ı bu firmanın geliştirdiğini vurgulamak isterim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum