Manor Lords'un Yayıncısı Fiyatı Hala Açıklamamalarının Nedenini Anlattı

"İnsanlardan son kuruşuna kadar para koparmaya çalışmıyoruz"

Steam'de yılın en çok istek listesine eklenen oyunlarından biri olan (3 milyondan fazla) Manor Lords yarın, yani 26 Nisan'da Erken Erişime girecek. Oyunun çıkışına bir günden az bir süre kalmasına rağmen hala daha fiyatı belli değil, ön sipariş şansı da yok.

Oyunun yayıncısı Hooded Horse'un CEO'su Tim Bender Reddit'te bu konudaki soruları yanıtlayarak kararlarını savundu ve neden fiyatı oyunun çıkışıyla birlikte açıklayacaklarını anlatmaya çalıştı.

Bender oyunun yerel fiyatlandırmaya sahip olacağını söylüyor. Bu yüzden de oyunun ABD fiyatını önceden açıklamadıklarını, çünkü bunun yanlış anlamalara yol açacağını söylemiş Bender. "İnsanlar oyunun kendi bölgeleri için pahalı olduğu sonucuna varabilirler, halbuki çıkışta onların işine yarayacak bir fiyata sahip olacak. Bu konuda açıklama yapsak da muhtemelen bir yerlerde bu açıklamamız görmezden gelinecek, birileri umudunu kaybedecek ve oyunu ülkelerinde satın alabilecek duruma sahip olmadıklarını düşünecekler" diyor Bender.

Bir diğer sebep ise oyunun ön sipariş kodlarını sattığını söyleyerek yalan söyleyen dolandırıcı mağazalar.

"Ellerinde kod yok ve bizden de kod alamayacaklar. Ama hype trenini sömürmek istiyorlar, bunu ön sipariş almamamıza, çünkü oyun çıkana kadar paranızı almak istemememize rağmen yapıyorlar, kod için ön sipariş aldıklarını iddia ediyorlar" diyen Bender, bu sitelerin oyunun satış fiyatı için tahmin yürüterek satış yaptığını da belirtmiş.

"Oyuncuların bu siteler tarafından kandırılmasını veya dolandırılmasını istemiyoruz, onlara kesin bir fiyat sunmak buna göre plan yapmalarına ve bu 'ön siparişlerin' pazarlamasını artırmalarına neden olurdu" diye de ekliyor Bender.

Bender şimdiye kadar ne kadar popüler olursa olsun hiçbir oyunlarına AAA fiyatlandırma yapmadıklarını söylemiş ve oyuncuların fiyat konusunda endişe etmemelerini de istemiş.

"İnsanlardan son kuruşuna kadar para koparmaya çalışmıyoruz, kalkıp da bir Excel tablosu eşliğinde 5 farklı edisyon sunmayacak, içerikleri 1. Gün DLC'si veya o tür saçmalıklara kilitlemeyeceğiz. Erken Erişim'de adil bir fiyatlandırma ve adil bir indirim olacak."

YORUMLAR
Parolamı Unuttum